Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

nie wiem czy post umiesciłam w dobrym miejscy ale nie wiedziałam poprostu gdzie go zamieścić. Dzisiaj sie przyglądałam mojemu zbiornikowi 240 l profil i na górze gdzie profilowana szyba łąćzy sie z prostą boczna szybą na spojeniu tych dwóch szyb znalzłam pionową bańke powietrza długa na ok 4 cm .

Widzicie w załączniku czarny pionowy pasek to sylikon a po środku tego sylikony pionowa bańka powietrza

Co o tym sądzicie ????

post-9303-14695712409103_thumb.jpg

Opublikowano

mówisz o tym po prawej? Tragicznie nie wygląda, ale nie powinno tego być. Obserwuj czy się nie powiększa. Z tego co widzę nierówności są tylko na części spoiny.

Opublikowano
mówisz o tym po prawej? Tragicznie nie wygląda, ale nie powinno tego być. Obserwuj czy się nie powiększa. Z tego co widzę nierówności są tylko na części spoiny.

dokłądnie tak po prawej

i musze jeszcze jedno dodac ze teraz dzwigłam pokrywe i to jest id samej góry czyli trzeba dodac jeszcze ze 2 cm

myslicie ze nie zagraża to w żaden sposób zbiornikowi bo w sumie od srodka w rogu jest jeszcze spora warstwa kleju

Opublikowano

Ja bym się nie przejmował aczkolwiek różnie może być. Jeżeli było tak od początku i sie nie powiększa to powinno być ok. Musisz uważnie obserwować to miejsce.

Opublikowano

dzwoniłam do sklepu w którym zakupiłam akwa i powiedziano mi ze akwa ma 2 lata gwarancji mam to obserwować jesli bedzie sie powiekszać mam zgłosic reklamacje i wtedy przywioza mi nowy zbiornik rozmawiałam z osoba która akwarystyke ma w jednym małym palcu powiedziała ze takie bable sie zdażaja nawet w wiekszych zbiornikach i to niczemu nie szkodzi jedynie estetyka ale mam to dalej obserwować

Opublikowano

no dokłądnie mam cos takiego jak czester tylko ze ja mam jedna wielka banie zaznaczyłam markerem w którym miejscu ona sie konczy i bede obserwować

Opublikowano
dzwoniłam do sklepu w którym zakupiłam akwa i powiedziano mi ze akwa ma 2 lata gwarancji mam to obserwować jesli bedzie sie powiekszać mam zgłosic reklamacje

ciekawe czy reszta domowego sprzetu tez ma jeszcze 2 lata gwarancji :?: