paweł24 Opublikowano 10 Stycznia 2010 #1 Opublikowano 10 Stycznia 2010 mam pytanie mój samiec pyszczaka złocistego wykopałdołek aż do samego dna ale żadna ze samic nie składa ikry.
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2010 #2 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Wykopanie dołka to dopiero początek teraz musi się sporo na wysilać aby zaprosić tam samicę
paweł24 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor #3 Opublikowano 10 Stycznia 2010 a samice też kopią dołki
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2010 #4 Opublikowano 10 Stycznia 2010 zdarza się; ogólnie pyszczaki lubią sobie pokopać
czester_ Opublikowano 10 Stycznia 2010 #5 Opublikowano 10 Stycznia 2010 eliot12 proszę nie wyśmiewaj się tylko pomóż, miłe to nie jest co robisz... Paweł24 poczytaj sobie proszę cały faq. Link jest u góry po prawej stronie forum. Są tam podstawy i wszystkie najważniejsze zagadnienia dotyczące pyszczaków, czytając to unikniesz zbłaźnienia się. Co do dołków to pyszczaki faktycznie lubią sobie pokopać ale nie ma to nic wspólnego z tarłem. Kopią doły najczęściej samce powiększając w ten sposób swoje kryjówki, ew samice i inne samce przekopują dno. Samo tarło wygląda tak że nie wchodząc w szczegóły samica bierze wszystkie ikry do pyska i tzyma je tam ok 26 dni. Poczytaj i pooglądaj sobie na youtube jak to wygląda.
eljot Opublikowano 10 Stycznia 2010 #6 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Wcale nie miałem zamiaru się wyśmiewać, jak tak to zostało odebrane to Sorry :?
Rekomendowane odpowiedzi