Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazłem jedynie wykres do groundfos

0.D5E!OpenElement&FieldElemFormat=jpg

tylko ile wyciśnie na I a ile na II i nie wiem jaka to seria. Series100 :?:

Nie mogę nic znaleźć do Leszna.

Co do OR2500 to wiem ile uzyskam za 38W a inne nie.

Opublikowano

ale alphy to przegięcie cenowe... dlatego ten pierwszy wykres nie jest adekwatny do omawianych tutaj pomp...

typowo myślimy raczej o tych: http://www.nokaut.pl/ksiazki/pompa-do-c-o-grundfos-ups-25-40.html

przynajmniej ja :P

jeżeli chodzi o przepływy to grundfos pompuje dokładnie tyle ile jest na wykresie...

u mnie miałem 25-40 pompującą na 140cm wysokości około 230cm rurą i było dokładnie jak na wykresie do tej pompy, max +-5%

przy czym pompowała z sumpa do akwa, więc w układzie "otwartym", co tym bardziej było zaskakująco miłe ;)

mutra skąd brać prąd za darmo? :lol: też chcę :)

Opublikowano

makok: krok pierwszy: zamieszkaj z rodzicami, krok drugi: na pytanie "A dużo to akwarium prądu pociągnie?" odpowiadaj "Nie, niedużo. Nawet nie zauważycie." :mrgreen:

Opublikowano
makok: krok pierwszy: zamieszkaj z rodzicami, krok drugi: na pytanie "A dużo to akwarium prądu pociągnie?" odpowiadaj "Nie, niedużo. Nawet nie zauważycie." :mrgreen:

hehhe nie dzięki, to już wolę płacić :lol:

Opublikowano

prawda jest taka że akwarium zostanie pod opieką rodziców na pewien czas a wiem że prędzej ojciec poradzi sobie z wymianą wkładu niż czyszczeniem, instalacją itp głowicy czy kubła :wink: no ale to tak tytułem OT

Opublikowano

Dzięki za porównanie sprawdzone w praktyce :D

Jeszcze się tylko zastanawiam czy te wkłady do narurowców nie dają zbyt dużego oporu który jest zbędny. Nie wystarczyłaby gąbka :?: :mrgreen:

Opublikowano

Nie wystarczyłoby nie piep* się z tym wszystkim i tą ilość gąbki wsadzić do środka akwarium zasilane czymkolwiek, mieć prosto bezpiecznie i bezstresowo to samo. Minus 1-2 litry objętości zbiornika.