serhio Opublikowano 15 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Witam! Chciałbym dobrać sobie rybki do mojego akwa 140l profilowane 80x35x50 (piasek kwarcowy, piaskowiec, rośliny-crypcoteryna i anubias (pozostały mi z poprzedniego akwa)). Akwarium właśnie dojrzewa. Nie chciał bym mieć akwarium jednogatunkowego. Dobrze wiem, że nie powinno być roślin i akwarium mogło być niższe a dłuższe czy szersze i że w tak małym akwarium powinien być jeden gatunek. Myślałem może o trzech gatunkach. Czy mogli byście podpowiedzieć ile mogę maksymalnie tam wpuścić rybek i jakie ryby wybrać żeby nie było rzezi w baniaku?
Perez666 Opublikowano 15 Grudnia 2009 #3 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Temat do zamknięcia,sorry ale było milion razy.Tylko jeden gatunek najlepiej muszlowców.
tere1 Opublikowano 15 Grudnia 2009 #5 Opublikowano 15 Grudnia 2009 2 Ancistrus dolichopterus 5 Corydoras paleatus 12 Hemigrammus erythrozonus 1+3 Xiphophorus hellerii Kolega chciał' znać obsade ... nic nie wspomniał, że to musi być Malawi... Więc proszę....
peterek Opublikowano 16 Grudnia 2009 #6 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zeby niebylo rzezi w Twoim akwa: 1.Malawi-albo saulosi,albo rdzawe,albo M.livingstonii(muszlowiec z Malawi). 2.Tanga-wszystkie muszlowce,oczywiscie nienaraz,mozesz nawet wrzucic 2 gatunki.
Rekomendowane odpowiedzi