Skocz do zawartości

Labeotropheus trewavasae - maleństwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wreszcie doczekałem się po prawie miesiącu inkubacji 10 małych Labeotropheus trewavasae. Już się martwiłem, że coś nie tak jest z mamuśką. Ci co obserwują moje posty wiedzą, że miałem przepełnienie w moim domowym 240l baniaczku. Od ponad dwóch tygodni mam w pracy 200l + 120l+10l(kotnik). Labeotropheus trewavasae trafiły do 120l (są młode mają około 5 cm.). Od 4 dni mamuśkę odłowiłem do kotnika. Wczoraj po raz piewszy zaczeła wypuszczać młode. Dzisiaj już nie miały ochoty wracać do pyska to odłowiłem samicę - ma bardzo duży apetyt. Maluchy są urocze, wygląda na to że więcej jest samców,jak dobrze policzyłem to 6 niebieskich i 4 bladziutkie. Jeszcze raz dzięki za zmuszenie :wink: do przeżedzenia obsady domowej.Efekty właściwie były natychmiastowe w domu doczekałem się 6 Demasonek w pracy 10 Labeotropheus trewavasae, a nawet Red-Fin trzepocze się blisko samicy, a ona to odwzajemnia :D (baniak w pracy). Do wszystkich niedowiarków-wierzcie i słuchajcie rad bardziej doświadczonych koleżanek i kolegów z Klubu Malawi, a afekty są murowane. Pozdrawiam :D