Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś mi może doradzić co ja mam zrobić w takiej sytuacji ,ze mój nowy nabytek zjadł 6 małych rybek i jest teraz bardzo ociężały i odpoczywa lub zdycha przy filtrze.Nie sądziłem ,że okaże sie taki bardzo głodny i zje wszystkie małe rybki .Moje inne pyszczaki nie reagowały na te małe rybki a ten w ciągu 3 godzin zabił wszystkie i prawdopodobnie pożarł je bo nic nie znalazłem po powrocie do domu.Prosze o pomoc czy jeszcze cos mogę zrobić w tej sytuacji bo bardzo mi szkoda tej rybki a myślę ,że zdycha ma kokło 8-9 centymetrów.Ta rybka to pyszczak.Sorki dopiero zaczynam zagłebiać sie w tematy pyszczaków ,ale i tak już za póżno na ratunek tego pyszczaka bo niestety zdechł .Muszę przyznać ,że na 100 % przejadł się i bardzo nad tym ubolewam bo miał naprawdę temperament -po wpuszczeniu do akwarium od razu pokazał,że jest szefem no i był przez 2 dni.Ja już niestety na sam początek się zniechęciłem i chciałem dobrze ale niestety moja nie wiedza kosztuje życie biednej głodnej rybki.(była żółta The Lemon Yellow Labidochromis-samiec na 100% )zjadł 6 lub 7 rybek podobnych do neonek-nie znam nazwy.Dziękuję za pomoc i następnym razem zapytam się przed zamiarem zakupu-pozdrawiam...