krystian30 Opublikowano 11 Grudnia 2009 #1 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Witam Posiadam filtr wewn. Aquael turbo 1100 i mam pytanie czy ten filterek może pracowac poziomo? czy ma byc pionowo na szybie ? mam problem z ukryciem go prosze o pomoc
krystian30 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Autor #3 Opublikowano 11 Grudnia 2009 dzięki za pomoc pozdrawiam A mozna w nim zostawić tylko gąbke a pojemnik odstawic wtedy bym mógł go dać przy dnie i byłby o połowe krótszy i byłoby po problemie ?
Perez666 Opublikowano 11 Grudnia 2009 #4 Opublikowano 11 Grudnia 2009 A mozna w nim zostawić tylko gąbke a pojemnik odstawic wtedy bym mógł go dać przy dnie i byłby o połowe krótszy i byłoby po problemie ? Oczywiście ,ten pojemnik nie jest potrzebny.
yaro Opublikowano 11 Grudnia 2009 #5 Opublikowano 11 Grudnia 2009 tylko pionowo zastanawia mnie czemu tylko pionowo? jak będzie poziomo to nie będzie zasysał? nie jest to jakieś szukanie dziury w całym, po prostu mnie zastanawia dlaczego miałby nie pracować w innej pozycji.
czester_ Opublikowano 11 Grudnia 2009 #6 Opublikowano 11 Grudnia 2009 Testowałem az z ciekawości, mój resun pracuje w każdej pozycji:) Inna sprawa to cyrkulacja w takim położeniu i wyłapywanie tego brudu.
mutra Opublikowano 12 Grudnia 2009 #7 Opublikowano 12 Grudnia 2009 zastanawia mnie czemu tylko pionowo? jak będzie poziomo to nie będzie zasysał? nie jest to jakieś szukanie dziury w całym, po prostu mnie zastanawia dlaczego miałby nie pracować w innej pozycji. pracować i zasysać będzie ale mniej wydajnie i ze szkodą dla wirnika. Po prostu wirnik jest tak skonstruowany że powinien pracować w pionie. No i słabsze filtry przy pracy w poziomie będą miały problem z zapowietrzaniem
Rekomendowane odpowiedzi