MatiK Opublikowano 26 Października 2015 #31 Opublikowano 26 Października 2015 A, sorry, gdzieś przeoczyłem Cytuj
Andrzej Głuszyca Opublikowano 26 Października 2015 #32 Opublikowano 26 Października 2015 ..jak pisze wyżej Mateusz wystarczy jedna na ten litraż. Ale jak będziesz lał surową ( nową kranówę) możesz dać i dwie. Nie przedawkujesz. Możesz lać do wody...nie musisz do filtra bezpośrednio . 1 Cytuj
suricade Opublikowano 27 Października 2015 #33 Opublikowano 27 Października 2015 Panowie zobaczcie opis akwarium ... Przepraszam już podaję;-) Akwarium 160l (100x40x40) Wyposażenie: filtr wew. aquael 1000 grzałka 200w napowietrzacz aquael piasek kwarcowy, kamienie i korzenie Obsada akwarium to 14 pyszczaków mbuna z pokolenia F2. Ryby mają około roku. Gatunki to yellow (5szt.), maingano (5szt.), mbamba bay (4szt.). Pozostałe ryby to dwa glonojady i dwa kiryśniki czarnoplame. Dodam że obsadę dostałem z akwarium Filtr zewnętrzny jak najbardziej się przyda. Cytuj
bajron1984 Opublikowano 27 Października 2015 #34 Opublikowano 27 Października 2015 Kupiłem ten filtr http://allegro.pl/show_item.php?item=5747644566 Czy zostawić w nim te media filtracyjne co są w aukcji czy też wypchać go samą ceramiką>????a i czy lepiej będzie z deszczownicą czy bez niej?? Cytuj
MatiK Opublikowano 27 Października 2015 #35 Opublikowano 27 Października 2015 Lepiej bez deszczownicy, ale z dyfuzorem na końcu (to taka końcówka spłaszczona, skierowana do góry, na taflę wody, żeby nią poruszać). Jeśli chodzi o wkłady to polecam wyjąć to co przyjdzie w zestawie i załadować grysem koralowym grubości 20mm Cytuj
bajron1984 Opublikowano 27 Października 2015 #36 Opublikowano 27 Października 2015 Lepiej bez deszczownicy, ale z dyfuzorem na końcu (to taka końcówka spłaszczona, skierowana do góry, na taflę wody, żeby nią poruszać). Jeśli chodzi o wkłady to polecam wyjąć to co przyjdzie w zestawie i załadować grysem koralowym grubości 20mm Aj kurcze a ja już zamówiłem zapas wkładów tych co są w filtrze.... Cytuj
MatiK Opublikowano 27 Października 2015 #37 Opublikowano 27 Października 2015 To najpierw zamawiasz, a potem pytasz na forum? Coś taki w gorącej wodzie kąpany, akwarystyka to lekcja cierpliwości tragedia się nie stała, te wkłady nie są bezużyteczne, ale grys czy dobra ceramika na pewno są lepsze... Cytuj
stan Opublikowano 29 Października 2015 #38 Opublikowano 29 Października 2015 Dobra wszystko wyczyszczone !!!! Teraz słów kilka do kolegi Krzysztof5390 - to nie forum o krewetka itp. poszukaj gdzie indziej informacji jaki kubełek do akwarium 65l i druga sprawa nikogo to nie obchodzi ile zarabiasz na krewetkach. I ostatnia sprawa jak dalej będziesz trolował to będzie ban i po sprawie. 3 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi