Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Często jedynym rozwiązaniem jest spuszczenie niechcianej rybki w muszli. Czego zaznaczam nigdy się nie dopuściłem ale tylko dlatego, że mój przyjaciel prowadzi sklep zoologiczny i pomaga mi znaleźć dla nich nowy dom.

Lubię czytać takie "prawdy"...Czy ktoś z forumowiczów spuszczał niechcianą rybę do kibla? Może jeszcze żywą, bo przecież żal uśmiercić...?

Z samcami też nie miałem problemu, wystawiasz na allegro za 1zł z licytacją i zawsze ktoś kupi.

Opublikowano

ale po co komukolwiek doradzać? skoro ma się ryby 17 lat a pysie 8 ?

przecież wie się lepiej, zresztą i tak gdy coś powiedzą to się z tym nie zgodzę.

Mając znajomego w zoologu oddajesz samice, kolega je sprzedaje, kolejny doświadczony akwarysta je kupuje, nie wie co ma za rybki rozmnaża je a jak ma ich za dużo oddaje swojemu innemu koledze, ten je znów rozmnaża i tym bardziej już nie wie co ma - no ale nie spuści ich przecież do kibla, znów mu sie rozmnażają i oddaje je swojemu koledze w zoologu, który je sprzedaje jako piękne ryby z j. malawi.

Kurcze ktoś je kupi i potem się zastanawia co ma i dalczego ta ryba nie jest podobna do żadnej innej z książki.

Chów wsobny powoduje to co powoduje dlaczego miały by się u jednych krzyżować zdrowe, czyste rasowo ryby które dobrane są w odpowiednie haremy a u innych nie ?

Odpowiedz sobie na to pytanie i znajdziesz odpowiedź gdzie leży u ciebie problem.