aarset Opublikowano 3 Grudnia 2009 #21 Opublikowano 3 Grudnia 2009 O co chodzi z tym brązowieniem rurek?
lukaszra Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor #22 Opublikowano 4 Grudnia 2009 O co chodzi z tym brązowieniem rurek? kolonie bakterii nitro sie osadzaja
aarset Opublikowano 6 Grudnia 2009 #23 Opublikowano 6 Grudnia 2009 O co chodzi z tym brązowieniem rurek? kolonie bakterii nitro sie osadzaja Czyli, ze to jest wyznacznik dojrzałości złoża w filtrze?
lukaszra Opublikowano 7 Grudnia 2009 Autor #24 Opublikowano 7 Grudnia 2009 O co chodzi z tym brązowieniem rurek? kolonie bakterii nitro sie osadzaja Czyli, ze to jest wyznacznik dojrzałości złoża w filtrze? nie wiem ale jak skoczylo to no2 to rurki byly praktycznie juz czyste a teraz kiedys znowu wszystko wrocilo do normy znowu sa cale brazowe
rafaello1000 Opublikowano 7 Grudnia 2009 #25 Opublikowano 7 Grudnia 2009 podejrzewam że brud pozapychał pory w ceramice i stąd masz taki bałagan.przepływ pewnie też mocno spadł skoro ponad rok nie otwierałeś.kubeł miał prawo nie wyrabiać. a to nie masz jakiegos prefiltra na biologu? skad sie tam mogl wziac brud? ja swojego kubla nie czyscilem od zalozenia... tj ok 2 lat - N02 i N03 jest niemierzalne, a przeplyw tez mam niewielki (nie wiem jaki dokladnie bo nie mierzylem, ale ledwo "dmucha")
Perez666 Opublikowano 8 Grudnia 2009 #26 Opublikowano 8 Grudnia 2009 podejrzewam że brud pozapychał pory w ceramice i stąd masz taki bałagan.przepływ pewnie też mocno spadł skoro ponad rok nie otwierałeś.kubeł miał prawo nie wyrabiać. ja swojego kubla nie czyscilem od zalozenia... tj ok 2 lat - N02 i N03 jest niemierzalne, ) NO3 niemierzalne,czyżby twój kubeł robił za deni?Czy masz hydroponikę?
lukaszra Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor #27 Opublikowano 8 Grudnia 2009 no na poczatku nie mialem wlasnie gabki pisalem na poczatku posta i pewnie naciagnal pozniej mialem juz prefiltr ale kogo pytalem to czy masz czy nie masz to i tak trzeba go otwierac co pol roku a to ze nie masz ani no2 ani no3 to conajmniej dziwne no to ze no2 0 to super ale no3 ?? no ciezko ,,,
mutra Opublikowano 8 Grudnia 2009 #28 Opublikowano 8 Grudnia 2009 ale kogo pytalem to czy masz czy nie masz to i tak trzeba go otwierac co pol roku to tak jakbyś miał mechanika czyścić co 6 miesięcy. Trochę absurdalne w samym założeniu.
sabotage Opublikowano 8 Grudnia 2009 #29 Opublikowano 8 Grudnia 2009 Bez prefiltru - czyści się jak każdy inny filtr, raz w tygodniu.
lukaszra Opublikowano 8 Grudnia 2009 Autor #30 Opublikowano 8 Grudnia 2009 ale kogo pytalem to czy masz czy nie masz to i tak trzeba go otwierac co pol roku to tak jakbyś miał mechanika czyścić co 6 miesięcy. Trochę absurdalne w samym założeniu. racja zle sie wyslowilem podsumowujac trzeba go czyscic co pol roku majac prefiltr jesli nie to czesciej
Rekomendowane odpowiedzi