Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co do pisaku każdy ma inne doświadczenie Ja mam granulacje do 0.5 i wcale nie narzekam. Po sprzątaniu nie mówie że nie pyli i woda nie mętnieje ale po 2-3 godz woda nabiera swoje krystaliczności. Także można powiedzieć każdy chwali co się bardziej podoba

Opublikowano
To nie o to chodzi, lecz o to, że bardzo drobna frakcja piasku będzię się cały czas unosić w wodzie. Wyglądać to będzie jak mleko i woda nigdy nie będzie krystalicznie czysta. A po każdym odmulaniu, sprzątaniu czy przestawieniu kamieni, będziesz musiał czekać kilka dni by zobaczyć zarys ryb.

przy mojej granulacji 0.2-0.5 nic się nie unosi, woda kryształ nawet przy silnym prądze wody

Opublikowano
przy mojej granulacji 0.2-0.5 nic się nie unosi, woda kryształ nawet przy silnym prądze wody

ale numer ;)

jak to jest ze taki drobny niektórym pyli a niektórym nie?

czy sa dostepne gotowe granulacje do kupienia 0,5-1,5mm ?

Opublikowano
ale numer ;)

jak to jest ze taki drobny niektórym pyli a niektórym nie?

czy sa dostepne gotowe granulacje do kupienia 0,5-1,5mm ?

Myślę że jeśli chodzi o pylenie to u mnie tego nie ma gdyż sypałem piasek do zalanego wpełni akwarium z mocną filtracją, fakt zrobiło się mleko i najdrobniejsze drobinki piasku pływały ponad dobę to jednak zostały one wciągnięte do filtra i nie powróciły już do wody. Na początku żałowałem tego co zrobiłem ale gdy brat taki sam piasek z tego samego źródła wsypał do suchego akwarium i wszystko zostało w podłożu to przez kopanie ryb stopniowo się uwalniały najmniejsze, najlżejsze drobinki i woda nie była tak krystaliczna jak u mnie. Polecam sypanie piasku do zalanego akwarium.

Opublikowano
chiałem sie zapytac jeszcze jaki piasek jest najlepszy pozdrawiam i czekam na pomoc salekmalawi jest nieaktywny Raportuj zły post

CZYSTY ! :)

a tak poważnie, moim zdaniem biały kwarcowy granulacja 0.2-0.4 , mam od kilku lat, pyski są szczęśliwe, nie pyli, kupowałem na alegro, 1,8zł/2kg i przesylka 17zł. do 30kg, resztę szukaj sam, nie będę robił tutaj reklamy :)

Opublikowano
CZYSTY ! :)

a tak poważnie, moim zdaniem biały kwarcowy granulacja 0.2-0.4 , mam od kilku lat, pyski są szczęśliwe, nie pyli, kupowałem na alegro, 1,8zł/2kg i przesylka 17zł. do 30kg, resztę szukaj sam, nie będę robił tutaj reklamy :)

Chyba kupowaliśmy od tego samego sprzedawcy :)