misiek80 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor #11 Opublikowano 12 Listopada 2009 Raczej nie. Przejżałem galerię i inne strony i wygląda, że to Msobo Magunga.
kunta Opublikowano 12 Listopada 2009 #12 Opublikowano 12 Listopada 2009 Daj Boze zeby to byly msobo bo jak ta firma Ci je sprzedala jako saulosi to w sumie moze to byc cokolwiek, a jak wiadomo kundelki tez moga byc fajne ale zawsze tego czegos brakuje. Swoja droga to kto to Ci wcisnal???
misiek80 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor #13 Opublikowano 12 Listopada 2009 Kupiłem w kwietniu w Trzebini u Malawiana. Napaliłem się i specjalnie jechałem w sobotę rano, przed ślubem kumpla. Jak już pisałem jego hodowla zrobiła na mnie super wrażenie... ledwo na ślub zdążyłem, a tu po pół roku okazuje się, że dostałem zupełnie co innego niż chciałem.
MALAWIAN Opublikowano 12 Listopada 2009 #14 Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam , rybki które Pan otrzymał to na pewno nie Msobo bo takich nie posiadałem . Proszę o zdjęcie to zobaczymy co Pan otrzymał i spróbujemy to tak załatwić aby wyszedł Pan z tej sytuacji zadowolony. Staram się trzymać pewnych standardów i nie wciskać ludziom kitu tylko po to aby sobie nabić kieszeń. Była to najwidoczniej zwykła pomyłka , podkreślam nie celowa. Pozdrawiam
misiek80 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor #15 Opublikowano 12 Listopada 2009 Witam również. Nie Msobo? Na chwilę obecną jestem przekonany, że właśnie Msobo Magunga. Więc może razem z Panem i innymi forumowiczami dojdziemy do tego jaki to gatunek? A jeśłi chodzi o ryby, które od Pana kupiłem, to niczego nie musimy załatwiać, bo do ryb się przez te pół roku przywiązałem i jestem z nich zadowolony (pomimo, że to nie Saulosi, które chciałem). Były zdrowe, przez ten czas żadna nie padła, pływają sobie zadowolone w 180 l. i jest ok. Z tym "kitem" w pierszym poście trochę przegiąłem, więc sorry. Po kilku miesiącach przygody z malawi wiem, że młode osobniki pewnych gatunków można łatwo pomylić i napewno nie zrobił Pan tego celowo. Tak jak napisałem wyżej, chciałbym tylko raz na dobre ustalić, co pływa w moim akwa? Napewno M.livingstonii od Harisimiego, a ten drugi gatunek...? Proszę wszystkich o pomoc. Myślę, że lepszy od zdjęć będzie ten link. Tu widać dokładnie taką rybę jaka jest u mnie. Każde stadium wybarwienia. Również pozdrawiam. http://images.google.com/imgres?imgurl= ... X%26um%3D1
aarset Opublikowano 12 Listopada 2009 #16 Opublikowano 12 Listopada 2009 Czy ta ryba wybarwiła się do końca? Chyba jednak lepsze od linku byłoby zdjęcie.
MalawiHobby Opublikowano 12 Listopada 2009 #17 Opublikowano 12 Listopada 2009 To może masz Membe Deep?
misiek80 Opublikowano 12 Listopada 2009 Autor #18 Opublikowano 12 Listopada 2009 Fotki zrobione na szybko i dodane do galerii w dziale niezidentyfikowana. Po ustaleniu jaki to gatunek zostaną niezwłocznei usunięte.
aarset Opublikowano 12 Listopada 2009 #19 Opublikowano 12 Listopada 2009 IMHO to może być saulosi coral.
Rekomendowane odpowiedzi