kunta Opublikowano 2 Listopada 2009 #1 Opublikowano 2 Listopada 2009 Mam szybkie pytanko. Czy u młodych trewavasae można rozróżnić płeć? Coś mi po głowie łomocze że gdzieś czytałem że od momentu "wyplucia" widać u kulfonów kto jest kto ale pewności nie mam. Dokładnie chodzi mi o Labeotropheus trewavasae "red top" Thumbi West
szulo Opublikowano 2 Listopada 2009 #2 Opublikowano 2 Listopada 2009 Ja kiedyś miałem OB i widać było który samiec a która samica.
cezarix Opublikowano 3 Listopada 2009 #3 Opublikowano 3 Listopada 2009 Przy wielkości ok 5-8mm widać w miarę wyraźnie
miras1 Opublikowano 7 Listopada 2009 #4 Opublikowano 7 Listopada 2009 Mam szybkie pytanko. Czy u młodych trewavasae można rozróżnić płeć? Coś mi po głowie łomocze że gdzieś czytałem że od momentu "wyplucia" widać u kulfonów kto jest kto ale pewności nie mam. Dokładnie chodzi mi o Labeotropheus trewavasae "red top" Thumbi West Kiedyś hodowałem l. trawevase i nie jestem pewny w 100% ale chyba samice były czarne a samce jaśniejsze.
brazylia Opublikowano 8 Listopada 2009 #5 Opublikowano 8 Listopada 2009 witam.Jest odwrotnie do tego co powiedzial miras1, samiczki sa koloru "cielistego" a samce sa na poczatku szare, pozniej ciemno niebieskie.
miras1 Opublikowano 8 Listopada 2009 #6 Opublikowano 8 Listopada 2009 witam.Jest odwrotnie do tego co powiedzial miras1, samiczki sa koloru "cielistego" a samce sa na poczatku szare, pozniej ciemno niebieskie. Ok. L.Trawevase przestałem hodować ponad 7 lat temu. Sprawdziłem to dokładniej żeby sobie przypomnieć i porównać - ale masz rację.
Rekomendowane odpowiedzi