dario Opublikowano 1 Listopada 2009 #1 Opublikowano 1 Listopada 2009 Witam ponownie wszystkich forumowiczów Znów mam problem z obsadą a raczej masą pyszczaków i to nie jest żadna prowokacja Otóż kupiłem za symboliczną kwotę akwa o pojemności 210 l profilowane razem ze setką pyszczaków( kiedyś już pisałem o podobnym problemie, mam chyba szczęście do idiotów), a w tym akwa znajduje się(to nie żart) dorosłe membe deep 10 szt crabro 10 szt fryeri 10 szt caereleus 10 szt hongi 3 szt aulunocara fire red 4 szt mphanga 7 szt demasoni 10 szt haplochromis obliquidens 10 szt rockribensis 3 szt haplochromis sp 44 15 szt aulunocara fire fish 5 aulunocara calico 10 szt Chyba już wszystko Moje pytanie brzmi : czy idzie z tego mixu złożyć jakaś sensowną obsadę? Oczywiście do zbiornika wyżej wymienianego tj. 210 l Pozdrawiam
Perez666 Opublikowano 1 Listopada 2009 #2 Opublikowano 1 Listopada 2009 :shock: jak te ryby się tam zmieściły ? IMO zostaw demasoni,ewentualnie jeszcze hongi.. kurcze nawet z Wiktorii wcisnął stado haplochromis obliquidens,rockribensis,haplochromis sp 44 :shock:
mikołaj. Opublikowano 2 Listopada 2009 #3 Opublikowano 2 Listopada 2009 114 ryb w akwa 210 l powiem szczerze nie wyobrażam sobie tego . :shock: :?
orzechopcja Opublikowano 2 Listopada 2009 #4 Opublikowano 2 Listopada 2009 A może chciał żeby było je widać, pewno mu się chowały to zarzucił ponad 100tkę. Albo naoglądał się fotek: im więcej rybek tym bardziej kolorowo i ładniej ? :shock:
dario Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor #5 Opublikowano 2 Listopada 2009 Nie wiem, czym się kierował gościu, ale muszę się jak najprędzej tych ryb pozbyć tak więc zbieram zapisy, kolejnego akawarium u żony już nie wynegocjuję.
kisor Opublikowano 2 Listopada 2009 #6 Opublikowano 2 Listopada 2009 Ostro. Ja bym zostawił chyba membe deep z hongi. Nie powinny się zabijać, są stosunkowo jak na mbunę nieduże. Reszta out
misza105 Opublikowano 16 Listopada 2009 #7 Opublikowano 16 Listopada 2009 Kolego ja w 200l mam po 6szt: caereleus, haplochromis sp 44, aulonacara calico narazie jest git choc są jeszcze młode co niektóre tak więc myślę,że gdybyś zostawił te pyśki to nie było by źle. pozdrawiam
kisor Opublikowano 16 Listopada 2009 #8 Opublikowano 16 Listopada 2009 Kolego ja w 200l mam po 6szt: caereleus, haplochromis sp 44, aulonacara calico narazie jest git choc są jeszcze młode co niektóre tak więc myślę,że gdybyś zostawił te pyśki to nie było by źle. pozdrawiam Nie ma to jak rzeczowa i fachowa porada, poparta własnym doświadczeniem... :? To ciekawe jak wielu osobom wystarcza, że w akwarium "nie jest źle", "da radę", itp.
yaro Opublikowano 16 Listopada 2009 #9 Opublikowano 16 Listopada 2009 no i oprócz tego, że to też tragedia jak można przyrównywać 18 ryb do 114 ? I jeszcze powiedzieć ze jest spoko.
Rekomendowane odpowiedzi