szejker Opublikowano 1 Listopada 2009 #1 Opublikowano 1 Listopada 2009 witam, proszę napiszcie mi jaka będzie najlepsza jedna świetlówka żeby wydobyć z ryb jak najwęcej niebieskich kolorów, mam aqua glo ze starej obsady (mbuna) ale ona bardziej widzę wpływa na barwy - czerwony i żółty a zalezy mi na jak najwiekszym wydobuciu niebieskich barw z ryb (cyrtocara moori, scienochromis, lupingu...) proszę nie pisać o kombnacji żwietlówek, zależy mi tylko na jednej - T8 rozważam nad : SYLVANIA AQUASTAR lub Phillips Aquarelle ale może ktoś cos innego zasugeruje dziekuje pozdrawiam
slawek gorol Opublikowano 1 Listopada 2009 #2 Opublikowano 1 Listopada 2009 aquarelka ladnie wydobywa niebieski, mialem ja kiedys w baniaku. aquastar nie mialem nigdy wiec sie nie wypowiem.musisz tylko wziac pod uwage ze aquarelka daje rozowa poswiate w akwa. w kombinacji z aqua glo nigdy nie widzialem jednej ani drugiej.
szejker Opublikowano 1 Listopada 2009 Autor #3 Opublikowano 1 Listopada 2009 ona nie będzie w kombinacji z aqua glo, nie mam 2 statecznika, poprostu chcę ja zamienic na inną
aarset Opublikowano 1 Listopada 2009 #4 Opublikowano 1 Listopada 2009 IMHO coś o wysokiej temperaturze barwowej np. JBL Solar Marin Day(15000K) albo Sera Blue Sky Royal(12000K), ale to oczywiście kwestia gustu.
slawek gorol Opublikowano 1 Listopada 2009 #5 Opublikowano 1 Listopada 2009 a bierzesz pod uwage power glo ? imo jedna z najlepszych swietlowek jakie mialem do tej pory.
nabe Opublikowano 1 Listopada 2009 #6 Opublikowano 1 Listopada 2009 A nie bierzesz pod uwagę hqi np. 8800k? To najlepsze światło jakie ja miałem.
szejker Opublikowano 2 Listopada 2009 Autor #7 Opublikowano 2 Listopada 2009 poprostu chce wymienić tylko swoja świetlówkę na inną , inne rozwiązania nie wchodzą w grę ale dziekuję za pomysł
Mischa4010. Opublikowano 22 Listopada 2009 #8 Opublikowano 22 Listopada 2009 Wczoraj testowałem aqua glo i power glo.Power jest bez tej różowej poświaty i światło mocniejsze.IMO pięknie podkreśla niebieską barwę.moje N.Livingstoni,Fusco wyglądają zdecydowanie lepiej !
Rekomendowane odpowiedzi