_VENOM_ Opublikowano 29 Października 2009 #1 Opublikowano 29 Października 2009 Witam ponownie. Myśle nad dodaniem do moich saulosków 2+4-5 jeszcze jednego gatunku. Chodzi o Iodotropheus sprengerae. Mam mały problem. U mnie z sklepie zoologiznym gosć ma mix pyszczaków. Jak rozpoznać młodego Iodotropheus sprengerae ? Są podobnego ubarwienia co dorosłe ? Szukałem w googlach ale są same dorosłe :/
krisq75 Opublikowano 29 Października 2009 #2 Opublikowano 29 Października 2009 Wyglądają identycznie tylko są mniejsze z nimi to akurat nie ma problemów
yaro Opublikowano 30 Października 2009 #3 Opublikowano 30 Października 2009 jak miałbym kupić jakąkolwiek rybę z tak zwanego mix malawi - to odpuścił bym sobie ten biotop. Ciężko trafić w dobre okazy rdzawego, a w takim miksie to raczej już pewnie nieprawdopodobne. Wolałbym zamówić w sklepie internetowym u znanego sprzedawcy i mieć pewność że mam coś lepszego niż rdzawy miks:)
_VENOM_ Opublikowano 30 Października 2009 Autor #4 Opublikowano 30 Października 2009 Powoli zaczynałem tak myśleć ;D I pewnie tak zrobie. Znająć życie i sklep zooologiczny u mnie w mieście to rdzawych napewno nie bedzie Pewnie poszukam w necie i może gdzieś blisko uda mi sie kupić malutkie ( bo od takich najlepiej ;P ) rdzawe Chyba, że ktoś z was ma malutkie rdzawe które chce oddać bądź sprzedac i jest gdzieś z podkarpacia ? Może być i wysyłka PKS
Rekomendowane odpowiedzi