Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam problem z niebieską folią, na tylnej szybie. Po naklejeniu (zgodnie z instrukcją sprzedawcy), było wszystko ok. Po dwóch dniach pojawiły się "punkty" o średnicy od 1 mm do 1 cm (dużo). Nie wiem dlaczego tak się stało, kiepsko to wygląda. Ma może ktoś pomysł co z tym zrobić. Aby zamontować nową musiałbym usunąć wszystko z akwa (słaby dostęp do tylnej szyby) a nie mam gwarancji, że mi się te plamy nie powtórzą. Pomocy!

Opublikowano

Jeśli te "plamy" to pęcherze powietrza, to wystarczy delikatnie je nakłuć i wycisnąć powietrze. Jak nie masz wprawy, to albo poczekaj, może plamy kiedyś same znikną, albo potrenuj na jakimś odrzucie, bo łatwo zepsuć wcześniejszą robotę :) .

Opublikowano
Jeśli te "plamy" to pęcherze powietrza, to wystarczy delikatnie je nakłuć i wycisnąć powietrze. Jak nie masz wprawy, to albo poczekaj, może plamy kiedyś same znikną, albo potrenuj na jakimś odrzucie, bo łatwo zepsuć wcześniejszą robotę :) .

To raczej nie jest powietrze, bo przekułem (próbowałem wycisnąć) i nic.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja kupiłem w sklepie/hurtowni papierniczej. Radzę popytać; u mnie w niezbyt dużym mieście są chyba ze 3 sklepy posiadające pełną gamę tych folii. Cenowo korzystniej jest kupić "z metra", o ile dobrze pamietam zapłaciłem ok. 7zł za arkusz 160x50cm.