krisq75 Opublikowano 5 Października 2009 #1 Opublikowano 5 Października 2009 Wiem, że wywołam burzę w szklance wody (a może w paruset litrach) ale o to mi chodzi. Chciałbym tu podjąć dywagacje na temat łączenia biotopów Malawi i Tanganiki. Skupić tu chciałbym się na pielęgnicach typowo roślinożernych. Chodzi mi mianowicie o połączenie gatunków Tropheus i np. Damasoni. Załóżmy że posiadam akwarium 200x50x50 a w nim już pływają 18szt tropheus Lupota. A w mojej ostatniej wizji pływało z nimi właśnie 25 szt Ps.Damasoni i żyły długo i szczęśliwie. Super kolory i harmonia! Tyle marzeń! A teraz fakty akwa takie jest Tropheusy też Damasoni nie. Posiadam obecnie 4 działające akwaria 2 Malawi i 2 Tanganika woda ma identyczne parametry pokarmy dostosowane do hodowanych gatunków ryby w świetnej kondycji (żona w gorszej). Czekam więc na opinie kolegów co by było gdybym zrealizował swój sen? Albo może coś innego do Trofci? Brakuje mi tego niebieskiego w Tanganice a Czerwonego w Malawi! Proszę o konstruktywne wypowiedzi jeszcze nic nie zrobiłem
czester_ Opublikowano 5 Października 2009 #2 Opublikowano 5 Października 2009 Miałem dylemat czy od razu nie zamykać tematu. Wałkowane to było juz wielokrotnie i odpowiedź jest krótka: NIE Uzasadnienia są na forum. Polecam wyszukiwarke. A teraz zamykam:)
Rekomendowane odpowiedzi