ryby padaja po restarcie
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
- Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
-
Przez Sławol · Opublikowano
Najlepiej zadzwonić i zapytać czy ma na stanie ryby które nas interesują, na grupach fb czasami są zdjęcia ryb z jego hodowli, ale nie wszystkich. Listy chyba nie ma, ja takiej nigdy nie widziałem. -
Przez Tomasz78 · Opublikowano
A jest jakaś aktualna lista ryb z malawi w Tanganika- Konin? -
Przez dero · Opublikowano
Ok, do P Sebastiana napisze. A czy ktoś z aquapet kupował (oferta duża i jest wysyłka)? -
Przez jaras · Opublikowano
Tak. To się wszystko zgadza, ale Sebastian ma ceny bardzo zaporowe. Ostatnio poszukiwałem Dimidiochromis strigatus - wycenił mi parę ryb 11-13cm na kwotę 400zł ryby f-1 Jacek Stuś z Żor. Ma dobre jakościowo ryby, ale fosorochromisow niestety nie ma w ofercie. W cichlidenstadel ryby są w cenie 30% tego co np. w tanganika Konin Ale wysyłka bardzo droga. Więc. Sam już nie wiem, gdzie teraz pozyskiwać dobrej jakości ryby -
Przez Vrzechu · Opublikowano
Potwierdzam. Kupiłem u Sebastiana ryby do obecnego zbiornika. Są naprawdę ekstra. Szczerze mówiąc to po "wypadnięciu" z obiegu TAN-MAL to gatunki mniej popularne jest możliwe dorwać tylko u Sebastiana. -
Przez Sławol · Opublikowano
Tanganika-Konin. Sebastian Januszkiewicz, kupowałem kilka razy, ryby bardzo dobrej jakości. -
Przez dero · Opublikowano
Hej podpowiedzcie gdzie teraz najlepiej kupować ryby? Tan mal nie działa niestety. A tam były F1 Jestem z Tychów ale może być wysyłka. Czy np aquapet będzie ok? cichlidenstadel ale wysyłka droga. Słyszałem też o kimś z Czech/Słowacji I o Jacku z Żor. Chciałem Fossorochromisy stado + jeszcze max 2 gatunki (akwa 300 x 80 x 75) , musze obsade zmienić bo mdoki zostały przy tarle Protomelas taeniolatus powybijane jak zresztą część reszty ryb. Jakis agresywny mi się trafił (a ma już 17-18cm) Dzięki -
Przez Vrzechu · Opublikowano
To że kupska nie są zbierane nie koniecznie oznacza że filtracja nie daje rady. Jeśli nie masz NO2 w zbiorniku to filtracja daje radę tylko trzeba pokombinować z ustawieniem wlotów i wylotów 🙂 Może jakiś kamień przestawić żeby lepszą cyrkulację uzyskać. Jeśli chciałbyś zmieniać pompę to ja nie bawiłbym się w szukanie tylko od razu dowalił jakąś jebao dcp 5-8tys. czy innego producenta o takiej mocy. Istotna sprawa żeby pompa miała kontroler. Wtedy sobie ustawisz moc zgodnie z zapotrzebowaniem. Ja u siebie mam pompę Aqua Nova z kontrolerem i przepływem bodajże 8000 litrów na godzinę. U mnie pompa pracuje sobie na pierwszym biegu i w zupełności to wystarcza. Ale w razie czego mam jeszcze kilka biegów w zapasie 🙂 -
Przez misiek80 · Opublikowano
Cześć. Potrzebuję porady... akwa 160x40x50. Filtracja to kubeł + gąbki w module z pompą AC2000 + druga pompa AC2000 jako cyrkulator. Ryby podrosły, trochę ich też przybyło, doszło trochę kamieni, korzeń i widzę, że filtracja nie daje rady. Zacząłbym od wymiany pompy w module na jakąś mocniejszą, bo nie wszystkie kupska są zamiatane do modułu? Jaka pompa sprawdziłaby się w takim akwa o dość sporej ilosci ryb i gęstej zabudowie?
-
-
Tematy
-
Grafiki

Rekomendowane odpowiedzi