matizsz Opublikowano 2 Października 2009 #1 Opublikowano 2 Października 2009 Witam Mam akwarium 110l. Tymczasowo mam w nim jednego pyszczaka Maylandia estherae red- red, samca. Jest już duży. Chce dokupić inne i tu pojawia się moje pytanie do was. Co dokupić? Jeżeli kupie samice red-red to będzie chyba za żółto. Ale również blue-red ma żółtą samicę. Mogę w tej pojemności mieć więcej samców Maylandia estherae ( ponieważ są niebieskie więc będzie trochę lepiej) niż ten jeden stary? Czy stary nie pogryzie nowych przybyszy? Proszę ewentualnie o jakieś pomysły z tym gatunkiem, dokładne ilościowo. Z góry Wam dziękuje
aarset Opublikowano 2 Października 2009 #2 Opublikowano 2 Października 2009 Najlepszym pomysłem będzie oddanie tej ryby, jeśli to faktycznie red-red bo coś mi nie pasują te kolory. To zdecydowanie za mały zbiornik dla tych ryb.
nabe Opublikowano 2 Października 2009 #3 Opublikowano 2 Października 2009 Mam pomysł, zajrzyj tu http://forum.klub-malawi.pl/viewtopic.php?f=55&t=4181. Dowiesz się mnóstwa rzeczy min. dlaczego trzymanie redów w 100 litrach to pomyłka. Polecam muszlowce z tanganiki.
Rekomendowane odpowiedzi