Bonio61 Posted September 23, 2009 #1 Posted September 23, 2009 witam mam pytanie do posiadaczy eheima 2078 professionel 3e może mi ktoś wytłumaczy łopatologicznie jak uruchomić masymalną wielkość przepływu w tym modelu po ustawieniu pełnego przepływu po 2-4 h przepływ zmniejsza się ustawiałem zgodnie z instrukcją z góry dzięki za odpowiedzi
mikołaj. Posted September 24, 2009 #2 Posted September 24, 2009 Ja mam ten filierek i też miałem problemy jak go podłączałem . Czy na tym wyświetlaczu siwieć ci się taka pomarańczowa dioda na dole jak tak to na stronie 61 w instrukcji obsługi będziesz miał napisane co jest nie tak dodam że miałem tak samo .
danielj Posted September 24, 2009 #3 Posted September 24, 2009 Czy na tym wyświetlaczu siwieć ci się taka pomarańczowa dioda na dole jak tak to na stronie 61 obsługi . Tak trochę OT , na żadnym filtrze nigdy , nic mi nie siwiało:) Sorki , ale nie mogłem się powstrzymać
Bonio61 Posted September 24, 2009 Author #4 Posted September 24, 2009 mikołaj jak poradziłeś sobie z tym problemem filtr odpalony 4 dni temu więc nie powinien być zapchany , on się nie kalibruje , gaśnie jedna lub dwie diody przepływ spada
mikołaj. Posted September 26, 2009 #5 Posted September 26, 2009 Dzieje się tak bo przepływ nie jest prawidłowy coś musi stanowić problem nie chodzi mi o zabrudzenie filtra .
mutra Posted September 26, 2009 #6 Posted September 26, 2009 może masz za gęsty prefiltr na rurze, albo dużo drobnej ceramiki, włókninę?
Bonio61 Posted September 26, 2009 Author #7 Posted September 26, 2009 dzięki za odpowiedzi wyłączyłem filtr . filtr ponownie się skalibrował zwiększyłem przepływ na maksa i jest ok prawdopodobnie za wcześnie ustawiłem maksymalny przepływ
Recommended Posts