Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla mnie zbiornik na jeden gatunek i to jakiegos niewielkiego pysia. Propozycje yaro sa bardzo dobre, mozna by dopisac kilka niewielkich melanochromisow, czy jakiegos kolorowego przedstawicela metriaclima, chocby msobo.

Opublikowano
  szulo napisał(a):
  Patrykolo14 napisał(a):
Max.1gatunek i to mało terytorialny z jednym samcem

Nie wiem skąd ci się wziął jeden gatunek możesz to uzasadnić dlaczego?

Skoro wiele osób traktuje i poleca 100x40-160l proste akwarium jako minimum dla pyszczaków to chyba w 170l i do tego narożnym, więcej jak jeden gatunek się nie nada.

Opublikowano

Witam. Zadam podobne pytanie co autor tego tematu.

Czy akwarium 210L narożnikowe 87x87x50, w najszerszym miejscu ma 120cm, będzie sie nadawalo (czy będzie spelniać to minimum).

Opublikowano

Dobrze, że zapytałeś, zanim zamówiłeś 10 gatunków do akwa :mrgreen: A tak na marginesie, prostego akwa już mieć nie możesz? bo jeśli jeszcze nie kupiłeś, to rozważ taką opcję. Będzie lepsze dla pyszczaków.

Opublikowano

Nawet nie bralem pod uwage wiekszej ilosci gatunkow do tego typu akwarium:) Czemu twierdzisz ze naroznikowe sie nie nadaje?? Spotyka sie akwaria 112l gdzie ich dlugosc to 80cm a szerokosc 35cm, a to narozne ma w najdluzszym miejscu 120cm. Tak mi sie wydaje.

Opublikowano

Czemu nie narożne, na gorąco nasuwają mi się dwa powody

1. Ciężko zrobić w nim fajną aranżację

2. Stosunkowo mała powierzchnia "użytkowa" dna, może doprowadzać do niepokojów :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.