Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dziś sprawdzanie wytrzymałości podłogi z pionem od sufitu, jak na razie się nic nie ugięło, może z 0,5mm Jeszcze końcówka remontu i zaczynam działać

PS. Rudzik sprawdził jest oki. :wink:

post-9122-14695712261477_thumb.jpg

Opublikowano

podłoga przeniesie cieżar na 100% jesli te Twoje stęple leża na jakimś twardym podłożu.

Ale szafka się mi nie podoba - nie wzbudza zaufania, ani stabilnością ani rozmieszczeniem podparcia środkowego.

Opublikowano

Aqwa, będzie stało po prawej stronie tej konstrukcji z belek drewnianych, niżej wycinek tego odcinka na same aqwa, długos160cm, spód płyta OSB lub MDF 2cm na niej belka pozioma 14x10cm potem nogi 10x10cm w rozstawie od siebie około 115cm i główna belka pozioma o długości 315cm. Poprzeczką po środku 10x10 pod aqwa, na tym blat 3,6cm. Drzwiczki z przodu i jeszcze ścianki. Wszystko to o szerokości 60cm i wysokości 70cm. To co ma nie wytrzymać auto bym postawił na tym co waży z 1700kg i by nic nie jęknęło

PS. Miało być na samych nogach a góra jak wyżej, ale dla spokojnosci Małgorzatki i Rudzika i mojego też, dodałem dolna belkę i płytę na spód. W sumie to około 700kg będzie ważyło, więc nacisk na glebę niech się rozkłada na powierzchnię 60x120cm

PS.2 W sumie może coś z metalu wspawać ale wolał bym drewno, bo mamy taki wystrój i resztę sprzęty w drewnie DIY. (Zamiłowanie do drewna)

PS3. Jeszcze nie widziałem i nie słyszałem żeby belka drewniana o przekroju 10x10cm cięta tak że środek słoi układa się w słup, podparta w dwóch punktach oddalonych od siebie o 100cm, ugięła się choć 0,5cm pod obciążeniem tylko 500kg. No chyba że całkiem próchno jakieś!!!!

post-9122-14695712262372_thumb.jpg