Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich. Mam banalne pytanie. Czy mogę trzymać w akwarium te 3 gatunki pyszczaków wymienione w temacie? Nie znalazlem na forum podobnej konfiguracji?

Pozdrawiam

Opublikowano

Przy odpowiednim litrażu i diecie tak. L.c. ma inne upodobania pokarmowe od pozostałych. BTW: red-redy są zdecydowanie bardziej żółte niż czerwone i będziesz miał zbiornik w tonacji żółtej. Jesli tak ma być to ok, ale ja w każdym razie byłem nieco zaskoczony :roll: , wyobrażałem sobie to w każdym razie inaczej - bardziej czerwono.

Opublikowano

a moim zdaniem taka obsada może nie za dobrze skończyć się dla yellow. Jest to naprawdę delikatna rybka. Owszem ma swój charakter, ale sądzę, że przy takiej obsadzie za bardzo go nie pokaże. Ja oceniam obsade na minus i jestem przeciwny.

A w jakim akwarium miałoby to pływać?

Opublikowano
Jeżeli akwa ma minimum 80cm to możesz trzymać 1 gatunek : saulosi lub yellowki :wink:

dokładnie tak jak Skalarowski napisał - przy takim akwa zapomnij o auratusie i redach.

Opublikowano
Jeżeli akwa ma minimum 80cm to możesz trzymać 1 gatunek : saulosi lub yellowki :wink:

dokładnie tak jak Skalarowski napisał - przy takim akwa zapomnij o auratusie i redach.

Moje zdanie jest podobne jak kolegów na górze przy 80cm, z tych gatunków które wymieniłeś możesz trzymać tylko yellow :)

Opublikowano

nie, nie, NIE! możecie się ze mną kłócić, ale nikt mnie nie przekona, że yellow można trzymać w 80 cm. Taki zbiornik jest za mały. Yellow rośnie naprawdę duży, a w takiej '80' poprostu karłowacieje.

Jeśli chodzi o saulosi to obsada 2+5 lub 2+6 świetnie się sprawdza i przy okazji jest dwukolorowo i w ogóle ciekawiej.

Opublikowano

Wystarczy chwilę poobserwować co wyprawiają pysiaki w akwarium żeby dojść do wniosku że im akwarium dłuższe tym są szczęśliwsze :wink: 80cm to naprawdę niewiele..

Opublikowano

Według mnie to im nigdy nie bedzie lepiej w akwarium niż w jeziorze, nawet jak by te akwarium miało z 1000l. To tak jakby człowiek musiał mieszkać całe życie tylko w swoim pokoju.