Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szulo

Bardzo dziękuję za szybką odpowiedz z twojej strony.

Zbiornik planuję 450L, a co do obsady to na razie oglądam zdjęcia jak coś wybiorę to napiszę ale chcę mieć po 6-10szt, z rodzaju jak już wybiorę rybki małe stado.

A tak na marginesie przyznaje się jestem "zielony" co to znaczy F1-2-3 itp

Opublikowano
I pamiętaj, żeby nie wierzyć ślepo książkom... To nie jest jedyne słuszne źródło wiedzy, niezależnie od tego, kto jest autorem.

Czyli krótko mówiąc nie ważne co piszą pytać się :?: :!:

Opublikowano

Mati nie siej zgorszenia, książki są dobre ale ryby to stworzenia, które nie raz zaskakują autorów - tej wersji się trzymajmy. W sumie i tak wszystkie informacje czy te z książki czy z forum trzeba ze sobą zweryfikować najlepiej kilka razy.

F0 to ryby z odłowu - czyli z jeziora F1 to pierwsze pokolenie tychże, F2 drugie itd. dalej to chyba nikt nie liczy

Opublikowano

Oczywiście Cezarix trochę uprościł wyjaśnienie F0. To są albo ryby z odłowu (z jeziora) albo z basenów hodowlanych, ulokowanych przy jeziorze.

Opublikowano
Mati nie siej zgorszenia, książki są dobre ale ryby to stworzenia, które nie raz zaskakują autorów - tej wersji się trzymajmy. W sumie i tak wszystkie informacje czy te z książki czy z forum trzeba ze sobą zweryfikować najlepiej kilka razy.

O tym właśnie piszę... Dobrze jest wszystkie informacje przeanalizować i zweryfikować. Nie wiem co w tym gorszącego :) .

Opublikowano

Bardzo wam dziękuję za szybkie odpowiedzi i pomoc.

Bardzo mi sie przydały w wyborze odpowiedniej książki.

Na pewno jeszcze będę was sie podpytywał co z czym i co za sprzęt wybrać, będę sie starał waz nie zanudzić .

Opublikowano
Oczywiście Cezarix trochę uprościł wyjaśnienie F0. To są albo ryby z odłowu (z jeziora) albo z basenów hodowlanych, ulokowanych przy jeziorze.

A Sys uprościł jeszcze bardziej :mrgreen:

Ryby z odłowu to WF , a z hodowli w przyjeziornych basenach , to NSZ :D

Opublikowano
Tylko BTN Ada masa zdjęć robionych w jeziorze jak i w akwariach.

książka spoko, ale ja niestety uważam, że zdjęcia niestety zepsute - photoshop tam maczał palce na maksa - niektore kolory tak przesadzone że głowa boli, można zacząć od płetwy grzbietowej na okładce książki.