Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Robienie tłą w ewnątrz baniaka to IMHO pomyłka - sorry ale to się nie ma prawa udać, albo jest tak cholernie niewygodnie, że bym w życiu się nie podjął: chlapanie CRu na inne szyby akwa, możliwość porysowania szyb, chlapanie a potem czyszczenie farby, pianki.... Yhhhhhhhh aż mnie ciarki przeszły ;)

Możesz mi wierzyć że w moim baniaku wszystko robiłem w środku no ale pewnie ułatwiały mi w tym rozmiary szkła bo miejsca miałem naprawdę dużo.

Opublikowano
duuzo wygodniej jednak robic poza zbiornikiem.

i znacznie bezpieczniej :mrgreen: . Tak sobie myślę standartowa 450 więc tył 150/60, to nie powinien być aż tak wielki problem ,żeby tak nim manewrować by zmieścić pod wzmocnieniem-w dwie osoby powinno się udać :wink:

Opublikowano

Jasna sprawa......lepiej i wygodniej jest robić tło poza zbiornikiem :mrgreen:

Robiac tło do mojej 500setki robiłem je poza akwa następnie wkleiłem je na silikon akwarystyczny na tylną szybę, a potem wkleiłem wzmocnienia poprzeczne :!: i to wszystko.....bez problemów :!:

Opublikowano
Robienie tłą w ewnątrz baniaka to IMHO pomyłka - sorry ale to się nie ma prawa udać, albo jest tak cholernie niewygodnie, że bym w życiu się nie podjął: chlapanie CRu na inne szyby akwa, możliwość porysowania szyb, chlapanie a potem czyszczenie farby, pianki.... Yhhhhhhhh aż mnie ciarki przeszły ;)

Możesz mi wierzyć że w moim baniaku wszystko robiłem w środku no ale pewnie ułatwiały mi w tym rozmiary szkła bo miejsca miałem naprawdę dużo.

Szulo, jak już koledzy zdążyli napisać, to nie chodzi o to, że się nie da - ja tego nie napisałem. Napisałem trochę ostro, że IMHO to pomyłka, ze względu na utrudnienia i komplikacje oraz ryzyko. Po prostu dla mnie nie jest to optymalny sposób budowy tła.