majkband Opublikowano 7 Sierpnia 2009 #1 Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Witam! Jakiś czas temu wykluły mi się 22 yelowki, które mam teraz w osobnym kotniku. Ryby mają już ok 3 cm i mam pytanie czy można wpuścić je do dorosłych yellow, red red i maingano? czy dorosłe nie zaakceptują? pozdrawiam
eremita Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #2 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 powiem tak ja tak robiłem i generalnie wiekszość przetrwała
yaro Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #3 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 sorki a do ilu ryb i do jakiego akwarium chcesz wpuścić te 22 rybki?
jurek035 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #4 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 też sie zastanawiałem nad liczba tych rybek a co za tym idzie wielkość akwa. im wieksze akwa i wiecej kryjówek tym szanasa wieksza na przetrwanie.
yaro Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #5 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 nie chodzi mi o przetrwanie tylko, że nagle po wpuszczeniu 20 ryb może się po chwili zrobić zupa rybna.
majkband Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor #6 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 do 720 l w których jest już 15 dorosłych
yaro Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #7 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 to spokojnie możesz wkładać. Włuż wieczorkiem po zgaszeniu świateł. Razem z rybkami wrzuc po ciemku żarełko a ryby zajmą się czymś do szamania a nie nowymi lokatorami.
MateuszT Opublikowano 8 Sierpnia 2009 #8 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Nie ma na co czekać. Najlepiej dokładać ryby, które nie mieszczą się do pysków większych pyszczaków, więc już nie będą traktowane jako pokarm, a na tyle małe, żeby nie okazywały terytorialnych zachowań - nie będą brane za konkurenta. Reszta, to tak, jak pisali koledzy - po większym karmieniu i po ciemku.
majkband Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Autor #9 Opublikowano 11 Sierpnia 2009 no i wpuściłem. na razie nie ma ofiar a nawet nie okazują agresji wobec małych. mysle ze bedzie dobrze. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi