wicher123 Opublikowano 26 Lipca 2009 #1 Opublikowano 26 Lipca 2009 Witajcie.Od paru dni moje Pyszczaki dziwnie się zachowują,gdy wchodzę do pokoju gdzie jest akwa,czy ja czy inna osoba,nagle ryby płoszą się(wszystkie) chowają za skały i za kilka chwil wychodzą,wtedy mogę podchodzić do akwa i już jest OK ale każde moje wejście do pokoju je straszy,chowają się.Czy to normalne?Akwa mam już ok roku,pysie od małego w nim,teraz już są prawie dorosłe,może dlatego takie ich zachowanie?Nic nie zmieniałem w akwa,ani piasku,ani skał itp itd więc nie ma rzeczy nowej która mogłaby spowodować takie ich zachowanie :/ Akwa 240l Aquaszut Turbo wewn. Tetra X700 zewn kubełek Paramery wody OK To jest akwa w początkowym czasie jego zakładania,teraz pysie są już większe Może wiecie co może być przyczyną?? Gdy popukam w szybę ładnie podpływają ale każdy gwałtowny ruch z mojej strony i się płoszą. Może to świadczyć o ich kondycji? Wszystkie parametry wody są ok Podmiana wody raz na 2 tygodnie ok 1/3 nieraz troszkę więcej. Fakt,że ostatnio mniej przebywam z rybami :/ no i mój mały roczny synek nieraz też je potrafi postraszyć :/ Może jakieś porady?? Będę wdzięczny za sugestie.
kunta Opublikowano 26 Lipca 2009 #2 Opublikowano 26 Lipca 2009 Fakt,że ostatnio mniej przebywam z rybami :/ no i mój mały roczny synek nieraz też je potrafi postraszyć :/ Może mały puknął czymś w akwa i się wystraszyły i teraz tak mają. Po czasie powinno przejść skoro piszesz że wszystkie parametry OK.
Siwy1973 Opublikowano 26 Lipca 2009 #3 Opublikowano 26 Lipca 2009 Tak jak kolega Kunta napisal ....a tak odbiegajac to rybki z podpisu plywaja w jednym baniaku :?:
wicher123 Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor #4 Opublikowano 26 Lipca 2009 Tak jak kolega Kunta napisal ....a tak odbiegajac to rybki z podpisu plywaja w jednym baniaku :?: Tak Niedługo będę brał się za obsadę,jeszcze nie wyklarowały sie wszystkie samce itp więc czekam.. i narazie bez odsiewu , jest ich troszkę,troszkę za dużo
slawek gorol Opublikowano 26 Lipca 2009 #5 Opublikowano 26 Lipca 2009 Paramery wody OK czyli jakie ? jakie maja odchody ? ile razy i czym je karmisz ?
wicher123 Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor #6 Opublikowano 27 Lipca 2009 Paramery wody OK czyli jakie ? jakie maja odchody ? ile razy i czym je karmisz ? Karmie je 3xdziennie małymi porcjami,nie są przekarmione. Spirulina OSI Chihild Gold jesli dobrze pamiętam i jeśli dobrze piszę Mrożonoki raz w tygodniu,nieraz makaron i jeszzce jeen pokarm suchy zmiksowany przez hodowce pyszczaków(nie znam nazwy) Kupa ciemna,brązowawa,długa(jak zwykle) NO3- OK 30 NO2- 0 GH- OK 9 KH- OK 9 PH- OK 8.0
cactus Opublikowano 27 Lipca 2009 #7 Opublikowano 27 Lipca 2009 podepne się do tematu bo nie rozumiem sugestii dot odchodów ('',) moje młode (2,5cm) demasonki mają kupska żółte... czy to coś złego? 0.o
Rekomendowane odpowiedzi