Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Drak, sprawa jest na policji, toczy się postępowanie. Dowód nagrany kamerą, obrońcy praw zwierząt już mu dupę robią i mysle że akurat w tym przypadku na sucho mu nie ujdzie.

Szkoda tylko że ludzie na miejscu zamiast przynajmniej nakurw**** na niego to się patrzyli jak jeszcze leje tego konia.

Takie coś wg mnie pokazać trzeba bo może następnym razem ktoś zareaguje a film obejżało już ysiące osób.

Opublikowano

To jest okropne do czego niektórzy "ludzie" doprowadzają zwierzęta. Ludzie? Nie wiem jakiego na nich użyć określenia, bo przeklinać nie chcę, a ludźmi to napewno nazwać nie można! Jak można zwierzę doprowadzić do takiego stanu. Nie można nic zrobić nie będąc przy tym, można będąc. Dziwię się ludziom, którzy tam byli, że mu coś nie powiedzieli. Ja mam taki charakter, że jak widzę, że ktoś na moich oczach robi zwierzęciu krzywdę zaraz coś powiem. A wszyscy stali i patrzyli, jak łakomy kasy frajer bije biedne zwierzę niczemu nie winne. Jak czytam jak kończą zwierzęta to żałuję, że nie ma w Polsce kary śmierci, albo Auchwitz dla właśnie takich ludzi :evil: Oj dobrze by im to zrobiło.

Opublikowano
... nie ma w Polsce kary śmierci, albo Auchwitz dla właśnie takich ludzi ...

Myślę, że przywoływanie obozów zagłady, w jakimkolwiek kontekście i życzenie ludziom aby przez nie przeszli jest co najmniej nie na miejscu! Dlatego proszę się powstrzymać przed takimi hasłami. Albo przenieść na inny portal.

Szanujmy się nawzajem!

Opublikowano

Myślę że to skończy się tak:

1. Góral dostanie jakąś karę (pewnie pieniężną), i tyle.

2. Konie jak jeździły tak jeździć będą na morskie oko, bo przecież na tym zarabiają ludzie.

3. Dlaczego nie wprowadzi się w tym miejscu wózków elektrycznych...?

Opublikowano
A wszyscy stali i patrzyli, jak łakomy kasy frajer bije biedne zwierzę niczemu nie winne.

Przepraszam ale skąd mowa o biciu? Facet tylko starał się pobudzić zwierze aby wstało, i uwierz mi robił to nadzwyczaj delikatnie. Gdy ktoś zemdleje na ulicy i próbując mu pomóc klepnę go w policzek oskarżycie mnie o znęcanie się nad bezbronnym, chorym człowiekiem?

W dzieciństwie każde wakacje spędzałem u dziadków na wsi, gdzie konie zawsze były, są i nie zapowiada się żeby miało się to zmienić w najbliższym czasie. Konie to naprawde silne zwierzęta, dla konia pociągowego 20 osób na wozie to pestka i nie ma mowy o znęcaniu się.

Inna bajka jeśli koń jest źle odżywiany pracując przy tym na wysokich obrotach... to jest znęcanie. Chociaż na filmie koń wygląda na zadbanego i dobrze odżywionego. Nie ma zapadniętych boków, skóra nie trzyma się na żebrach więc jakiś horror nie miał miejsca i wydaje mi się ze koniowi nie było źle, przynajmniej tak to wygląda na pierwszy rzut oka.

Na chłopski rozum - góral musiał o konia dbac bo to było jego narzędzie pracy i wiedział dobrze że jeśli koń nawali to przychody spadną albo rozchody wzrosną bo trzeba będzie nową szkape.

Nie wykluczajmy też choroby czy wad wrodzonych, ale o tym już się nie dowiemy - góral konia oddał do utylizacji...

Żal zwierzęcia ale cały ten medialny szum nakręcany wokół tej sprawy to lekka przesada

Opublikowano

Nie jest moi drodzy absolutnie żadną tajemnica jak sa dość często traktowane takie konie bryczkowe/pociągowe.

Więc nie oszukujmy sie że nagle w świecie dobra i szacunku wszelakiego pojawił sie parias co kobyłkę tłucze , a fe! :D

Jeśli nie zmieni się stosownych przepisów i nie wprowadzi rutynowej okresowej kontroli to te wasze pisanie o końskiej boleści będzie dokładnie tyle warte co wycie do Księżyca bo dzieje sie dokładnie zamiast.

Nawet jeszcze gorzej gdyz te łzy boleści nie są nawet regularne jak to wycie a jedynie okazjonalne.

A dodajemy do tego i fakt zwyczajowy niewtroncalności się w incydenta, czyli społeczność ubolewa bo ubolewac należy (zgodnie z lista ubolewań stosowno-towarzyskich) ale generalnie ma to w D.

Tłumaczenie zawsze jest jedno : od tego są organa i instancje.

Tylko że owe organa i instancje jasnowidzące nie są,niestety społecznośc albo odwraca głowe albo szuka ptaków na niebie gwiżdżąc.

Ale ubolewać? No jak najbardziej ! Tutaj jak na sygnał ludki zbierają się solidarnie i płaczą.

Płaczą duzi i mali,młodzi i starzy,w TV, na forach,po plebaniach i gumnach wszelakich,bo wypada, bo solidarnośc w żalu - tutaj akurat końskim.

A kobyłka zamiast trawy gryzie ziemie,a następna w drodze do krainy wiecznych stepów.

Bo ten żal absolutni niczego nie zmieni.

Ktoś ma jakies wątpliwości ?

Zatem miast gadać i paplac boleśnie lepiej coś konkretnego zróbta po cichu.

Albo coś róbta albo siedźta cicho i nie gwiżżta boleśnie jak czajnik na gazie.

Pozdrawiam wzruszonych :D

Opublikowano

Dalej mi się dziwny wydajesz, ale może ja jestem taki wrażliwy , albo Ty taki niewzruszony.

Wytykasz wszystkim , że nic nie robią tylko wzdychają i biadolą.

Wolę pobiadolić publicznie , bo może to coś pomoże , niż naskakiwać na biadolących , że nic nie robią , samemu nie reagując.

I tyle , choć znam temat od podszewki (tego konia) , z mojej strony EOT

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.