Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

IMHO w tym układzie UP2000/1 będzie za słaba.Ja w 240l przy jednym korpusie i podobnym podnoszeniu używam Aquabee 2000/1 natomiast w 450 l przy długości dna 180cm i podnoszeniu 60cm i dwóch korpusach połączonych równolegle używam Aquabee 3000( ten zestaw x2) i jestem zadowolony z tej filtracji. Dużo zależy od tego jaki lubisz ruch wody w zbiorniku , od ilości i wieku obsady tj. ilości zanieczyszczeń do usunięcia, częstotliwości wymiany wkładów czy chociażby od dekoracji w zbiorniku.

Opublikowano

grundfos raczej odpada ( za cieżka i musi wisieć na rurach ) potrzebuje coś co bedzie stało na podłodze.do tego cała instalacja musi być rozbieralna i opierać sie w dużej mierze na wężach.

Opublikowano
potrzebuje coś co bedzie stało na podłodze.

to Aqua Medic Ocean Runner OR 2500 odpada to zatapialna pompa

Opublikowano
grundfos raczej odpada ( za cieżka i musi wisieć na rurach ) potrzebuje coś co bedzie stało na podłodze

viewtopic.php?f=25&t=4492 zobacz u mnie tak właśnie jest a z tym ciężarem nie jest tak żle

cała instalacja musi być rozbieralna i opierać sie w dużej mierze na wężach.

jaki to problem podpinasz pod śrubunki węże i po sprawie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
to Aqua Medic Ocean Runner OR 2500 odpada to zatapialna pompa

hmm ... dzwoniłem do sklepu Aqua Medic i mi powiedziano, że może pracować w zanurzeniu oraz poza akwarium ... może chodziło Ci że ma być wcześniej zalana ?

Opublikowano

mam or3500 i jest to pompa która pracuje pod zanurzeniem, nie wiem co ci mówili , chyba że mają już nowe jakieś modele pomp