Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam mały problem z bebechami mojej 750, ostatnio źle założyłem włókninę a moje pyśki kopiąc w piachu spowodowały zasysanie go do środka filtra. Dziś podczas rutynowego czyszczenia patrze i widzę, że cały trzpień został wyrobiony przez piach, a otwór w wirniku przez który przechodzi trzpień został skutecznie rozwiercony i z okrągłego stał raczej eliptyczny. Wyczyściłem, złożyłem wszystko i niby chodzi, ale dużo głośniej niż wcześniej, co do wydajności dmucha chyba ok. Teraz pytanko, zostawić jak jest? Kupić nowy wirnik czy czekać aż ten się całkiem popsuje i kupić nowy filtr?

Posted

filtr będzie ci chodził coraz głośniej, a wirnik zacznie trzeć o komorę wirnika

nowego filtra nie musisz kupować (strata pieniędzy)

wystarczy jak kupisz nowy wirnik + nowy trzpień

Posted

w 750 chyba nie da się wymienić trzpienia, jest na stałe. Teraz jak filtr pochodził kilka godzin wszystko wróciło do normy i jest dużo ciszej :) Tak czy siak szukałem wirnika na necie żeby kupić ale nie bardzo znalazłem.

Posted

nie miałem tej konstrukcji w ręku, ale jeśli ośka jest na stałe to zostaje ci kupno nowej głowicy

przy wyrobionym trzpieniu kupno samego nowego wirnika to wyrzucenie pieniędzy w błoto,

wirnik szybko dopasuje się do ośki i w mgnieniu oka będzie wyglądał i hałasował jak stary

Posted

pisałem dziś to aqua szuta ile kosztuje wirnik bo na necie nie mogłem znaleźć. Cena wynosi 26zł z przesyłką. Na allegro nowa głowica z przesyłką stoi 50zł, tak więc nie będę inwestował w tego, niech chodzi dopóki da rade a potem sprawie sobie nowego.