Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A to nie, bo by brzydko chyba taki pasek wyglądał. Pod wzmocnienie na tej tylnej ścianie, ale po bokach wzmocnienia już pójdzie pod samą taflę, no a na bocznej szybie wzmocnienia nie ma wogóle.

Opublikowano

Już kupiłam też pcv na jeden bok, bo folia to nic nie daje. No zobaczę jak to będzie wyglądać z tymi paskami, mam jakieś odpady z tego co mi wycinał. tylko czy to się będzie trzymać wbite tylko w piasek, raczej nie. A w pokrywę nie mam tego jak wmontować

Opublikowano

Spróbuj. Jak Ci będzie pasować to możesz ten pasek przykleić do tego PCV z bocznej ścianki, albo zrobić coś w kształcie litery ''T". Odwracasz to do góry nogami , daszek pod piasek i gotowe, nie wypłynie :)

Opublikowano

Tylko, że to boczne pcv będzie na ścianie, na której nie będzie filtrów :) No, ale zobaczymy, w sumie wszystkiego na raz też nie muszę robić, bo dołożyć te psaki to chyba nie będzie problem w późniejszym czasie. Mam tylko nadzieję, że załatwię ten pilnik i coś do wycięcia tej dziury na wzmocnienie

Opublikowano

No i zrobione :D Jest przepięknie. Obyło się bez silikonu, tylko trochę tego trzeba był spiłować. Kamyczki piękne, tylko niestety nie udało się zamaskować sprżetu. Grzałkę dałam poziomo na dole za kamieniami, więc widać tylko kabel od niej, ale nie rzuca się w oczy. Tylko filtr i rólka od kubła :( Chciałam wbić kawałek pcv jak mówił Aarset, ale wypływało mi to więc olałam. Roślinę też wywaliłam, więc też nią nie zasłonię. No i przyssawki od rurki nie chcą mi się trzymać pcv :evil: Ale jest ślicznie :D:D AArset chyba się nie obrazisz, że usypałam ścieżkę z malutkich kamyków :P I po wpuszczeniu ryb jeszcze jedna niespodzianka - 3 samice inkubują, szkoda, że wcześniej nie widziałam, bo bym redukcję zrobiła, bo miałam ryby odłowione w garnku, ale mam nadzieję, że będzie jeszcze sytuacja, że będą 3 na raz nosić :D Jak się woda już przefiltruje to dodam jakąś fotkę. A kurcze sinice mi wróciły, ale przy zmianie wszystkiego wypłukałam sobie piasek, więc zobaczymy jak będzie. Tak więc nawet erytromycyna nie jest cudownym środkiem...

Opublikowano

Pozwólcie, że zapytam jakie kolory PCV stosujecie ? Rozważam tradycyjny czarny, ale skłaniałbym się ku szaremu, może brązowemu, ponieważ tło mają stanowić przyklejone do tego BTN-y, których kolorystyka jest szaro - rudobrązowa z czarnymi bruzdami. Jak sobie to poukładałem na czarnym matowym tle /mata, którą położe pod akwa, która kruczo czarna nie jest/ to chyba za bardzo kontrastuje ? Niestety nie mam możliwości popróbowania, bo w okolicznym marketach tylko białe PCV mają i będę zamawiał przez neta, a że kawałek arkusza to będzie / 250 x 60 / to wolałbym zamawiać raz. Proszę o sugestie.

BTN 00.JPG[/attachment:uer9tbe1]

post-8310-14695712177538_thumb.jpg

Opublikowano

Macie jakieś pomysły jak zmusić przyssawki, żeby trzymały się pcv? Od wylotu i od grzałki się trzymają ładnie, tylko od wlotu ni hu hu. Może za długa rurka i dać ich na nią więcej niż 2?