Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłam dziś płytę pcv, ale jakoś dziwnie obliczyłam te wymiary. Niby wchodzi, ale nacisk na silikon, to tak może być? A jak nie to czym to można skrócić parę mm?

Opublikowano

IMHO nie ma potrzeby przyklejania tego tła. Na górze wciśniesz pod wzmocnienie, na dole podsypiesz piaskiem i ewentualnie dociśniesz kamieniem i to wszystko. Co do cięcia to można użyć nożyka do tapet( taki z wymiennymi ostrzami). No to widzę, że rewolucja w zbiorniku :)

Opublikowano

Aarset chyba nie przeczytałeś dokładnie :D Ja mam wzmocnienie pod wodą, no i chcę też dać na boczną szybę :) A mam do Ciebie jeszcze pytanie jak Ty zamaskowałeś sprzęt?

Opublikowano
Aarset chyba nie przeczytałeś dokładnie :D Ja mam wzmocnienie pod wodą, no i chcę też dać na boczną szybę :) A mam do Ciebie jeszcze pytanie jak Ty zamaskowałeś sprzęt?
Przeczytałem dokładnie :) Sama napisałaś, że chcesz wyciąć kawałek pod wzmocnienie. Co do maskowania sprzętu to w tej chwili nie mam co maskować( zamieniłem Atmany z gąbkami na UP3000 i schowałem je za skałkami, reszta filtracji na zewnątrz-korpusy)ale możesz wyciąć z tego PCV kawałek o szerokości filtra, wysokości zbiornika i włożyć go akwa równolegle do tylnej ścianki. U mnie górna część tego paska z PCV wchodzi w taką wypustkę w pokrywie(mam Aquaboro). Pamiętaj, żeby to bardzo dokładnie wymierzyć :)