urz Opublikowano 5 Czerwca 2009 #1 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Witam Skoro dowiedziałem się, że w moim pokoju może stanąć akwarium z pyszczakami o takich wymiarach to zadam kolejne pytanie. Czy ta obsada może być do akwa 150x50x50h Pseudotropheus elongatus usisya-1+3 szt. Pseudotropheus demasoni 2+5 Maylandia estherae red red ew. red blue - 1+4 szt. melanochromis maingano - 1+3 szt. Labidochromis caeruleus 1+2
Siwy1973 Opublikowano 5 Czerwca 2009 #2 Opublikowano 5 Czerwca 2009 witam nie wiem jak w ilosci gatunkow chyba sporo , ale dieta to na bank wyklucza yellow ->miecho, demasoni ->roslinki pozdrawiam milej przygody z malawi
Lorden Opublikowano 5 Czerwca 2009 #3 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Nie może. Z powyższych można połączyć demasoni z red-blue, ale demasoni powinien być trzymany w większej ławicy.
sision Opublikowano 6 Czerwca 2009 #4 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Moim zdaniem max 4 gatunki do tego akwa. Kiedyś sam do tego dojdziesz. Może stwierdzisz nawet, że 4 to też dużo Jak byś zrezygnował z Caeruleusa, to mogło by się to udać. Tylko miej na uwadze, że Demasoni jest strasznie wrażliwy na pokarm mieśny, więc dieta musiałaby opierać się na pokarmach roślinnych.
urz Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor #5 Opublikowano 6 Czerwca 2009 Dzięki za pomoc własnie tu miałem największy dylemat bo nie byłem do końca pewien. Tego Caeruleusa chciałem wziąć na próbę do przedyskutowania, bo sam nie byłem pewien czy aby napewno da się to jakoś pogodzić. A z tymi pozostałymi gatunkami spróbuję, teraz skoro znam już obsadę to zabieram się za układanie jakiejś sensownej diety.
Rekomendowane odpowiedzi