Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hary dzieki za pomoc :) Zrobiłem trochę inny manewr wyleciał dominant może wykluje się nowy i będzie spokojniejszy :?

Niestety musiłałem coś zrobić bo było nieciekawie poza dominantem pozostałe widziałem tylko podczas karmienia lub jak je tłukł :(

Opublikowano

Problem będzie jeśli to jednak jedyny samiec ;) ... jeśli jest tam inny to może być bardzo dobre rozwiązanie bo czesto zdarzają się ryby nadmiernie agresywne a u ciebie mogło to powodować jego pragnienie prokreacji przy jednoczesnym braku gotowych samic ... mogłoby to być czasowe ... w każdym razie czekam na informacje co z całej sytuacji sie wykluło

Opublikowano

Gdyby się okazało że zostały same samice to nowego samca łatwiej dobrać :wink:

To które wróciło zrobiło się jasno błękitne więc jest nadzieja że to był problem :)

Na pewno dam znać jak się sprawy mają

Opublikowano

No i na razie spokój :| wreszcie mogłem się przyjrzeć na spokojnie wszystkim a nie tylko dominatorowi i na dzień dzisiejszy wygląda to tak;

Władzę przejęła największa, chyba samica :?: bo z samca poza wielkością to ma jedną płetwę brzuszną ciut większą :wink: Podejrzenia co do pierwszej wyłowionej, że to samiec chyba się potwierdzają coraz bardziej przypomina byłego dominanta :wink: ale ustępuje miejsca gdy baba herod nadpływa :) ta o której od początku myślałem że samica bez zmian i jeszcze najmniejsza poszturchiwana przez wszystkie taki brzydal :wink: też wygląda na samicę.

Wszystkie trzy potencjalne samice na razie :? są ciemniejsze mają po 1 atrapie jajowej i zaokrągloną płetwę grzbietową

Samiec jaśniejszy trzy atrapy jajowe dłuższe płetwy brzuszne i jakby lekko zaostrzoną grzbietową :?

Reasumując jest nadzieja :)

Opublikowano

Dzięki; ale niestety ciężko rozpoznawalne :( w polskojęzycznym necie mało informacji a mój angielski jest na poziomie Kali jeść Kali pić :wink:

Opublikowano

Hmm ... ja bym typował tak jak ty czyli 2 na 2 już nie patrząc na atrapy jednak inna barwa i masywniejsza głowa typowanych samców ... ale spokojnie ;) ... szybko ci wskażą kto jest kto ... ja czekam nieraz koło roku aż sie przekonam co mam a ty byś chciał wszystko od razu ;)