Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
tylko nasze żony z politowaniem kiwają głowami kiedy się spotykamy bo tematem przewodnim sa ryby :P:D

Dokładnie :cry: bo akwarystyka jest dziecinna a za to zbieranie znaczków to już super poważne :?

Nie do końca :wink: Moja kochana małżonka, uważa, że rybki są zdecydowanie bardziej atrakcyjne niż moje drugie hobby ... numizmatyka :cry: , nie żeby tam od razu bum bum :D

... zresztą MateuszT i Prychus pewnie potwierdzą ,że moja małżonka ... jest raczej pozytywnie nastawiona do rybek i do Malawi :wink:

p.s.

yes !!! yes !!! yes !!! :wink:

Opublikowano
zresztą MateuszT i Prychus pewnie potwierdzą ,że moja małżonka ... jest raczej pozytywnie nastawiona do rybek i do Malawi Wink

Oj tak, taka żona to skarb :wink: . Przy okazji pozdrowienia :)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
akwa ma wymiary 150x50x50-chyba jednak zdecyduję się na acei-chociaż wg mnie jeden gatunek w dużym akwa to musi być dopiero widok muszę się z tym przespać pozdrawiam piotr

Witam!

Widziałem jednogatunkowy zbiornik z acei - wygląda imponująco. Sam zdecydowałem się na takie rozwiązanie, choć mam dużo mniejsze akwarium 100x50x40, ale i tak myślę, że będzie ok. Czekam cały czas na pyski, bo nie chcę nic z Łodzi (mam na myśli giełdę) Powodzenia! Pozdrawiam

Opublikowano

Ja jednak w opozycji ;) ... poza mniejszym zbiornikiem z saulosi lub demasoni takim około 200 litrów nie mam entuzjazmu do zbironików jednogatunkowych. Być moze zdecydowałbym sie jeszcze na jakieś krokodyle typu dimidio czy wieloryby typu fosso w zbiorniku jednogatunkowym. Poza tym tylko wielogatunkowe ... i to Malawi a nie Tanga. Kiedys też miałem dylemat co do tych bajorek ale wybrałem Malawi i nigdy bym tego nie cofnął. Trofcie faktycznie mi sie podobają ale jednak zarówno mbuna jak i pozostałe ryby z Malawi są piękniejsze i takie bardziej rasowe ;). Oczywiście o gustach się nie dyskutuje.

Same yellow będą troche nudnawe, mały terytorialim i stosunkowo nie mbuniaste zachowania ... polecałbym jednak w układzie z socolofi a choćby dlatego aby oczy odpoczeły ;).

Opublikowano

Pseudotropheus socolofi jest dość zróżnicowaną rybą pod wzgledem charakteru. Jego terytorialne skłonności powodują, że w mniejszych zbiornikach może steroryzować saulosi. Zależy to w dużym stopniu od charakteru dominanta alo osobiście nie polecałbym w takim zbiorniku trzymania ich z saulosi. Nie ma jakichkolwiek problemów z trzymaniem socolofi razem z yellow, w tymże zbiorniku.