eljot Opublikowano 3 Czerwca 2009 #1 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Witam od ok 2 miesięcy mam 8 szt młodych saulosi coral dwa prawdopodobnie samce (już lekko pobrudzone ) są znacznie większe od pozostałych a jeden nieborak nie urósł prawie wcale [foto] wygląda na zdrowego pobiera pokarm pływa po całym akwa nie jest wcale płochliwy (w przeciwieństwie do calainosów które się obraziły jak odłowiłem im jednego samca ) Czy ktoś miał podobnie i czy dołączy wielkością do pozostałych?
harisimi Opublikowano 3 Czerwca 2009 #2 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Miałem kilka dziwnych zdarzeń tego typu. Za dziwne zdarzenia uważam sytuacje gdy ryba rosła bardzo wolno wręcz wybitnie wolno ale urosła finalnie najnormalniej i pełnowymiarowa. Sytuacje w których ryba tak samo karmiona nie urosła i zawsze została karłowata uważam za bądź wady genetyczne bądź błędy hodowlane popełnione względem narybku. Przykładem jest moja pierwsza rybka z naturalnego chowu a wiec samica socolofi która sie sama wychowała i przez ponad rok wybitnie nie rosła. Byłem przekonany ze już nigdy nie urośnie a teraz jako 4 latka ma 11 cm i nie odbiega za wiele od 2 lata starszych samic.
eljot Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor #3 Opublikowano 3 Czerwca 2009 Dzięki Hari czyli jest szansa że dogoni pozostałe
Rekomendowane odpowiedzi