kunta Opublikowano 1 Czerwca 2009 #21 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Mikolaj czy nie z Toba toczylem spor na innym forum ,na temat wyciskania narybku , wowczas pisales ze to dobry sposob . Ateraz pytasz kiedy odlowic :?: Coś pamiętam... ...na Malawi forum to było. Nawet specjalnie się zarejestrowałem tam żeby skomentować ten text.... Tylko czy to ten sam Mikolaj??
sision Opublikowano 1 Czerwca 2009 #22 Opublikowano 1 Czerwca 2009 Kunta - chyba ten sam.... teraz mi też coś świta... był taki wątek.
mikołaj. Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor #23 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Siwy ja doskonale to pamiętam tylko że ja nie robiłem tym sposobem tylko ja ten sposób znalazłem na kilku forach i pytałem się tam czy ktoś zna ten sposób a oni powiedzieli że jest najlepszy . Teraz wiem że to jest zła rzecz bo koledzy z innego forum mi powiedzieli skutki takiej bezmyślność . Ja na razie jestem nowy w Malawi bo siedzie w tym pułtora roku a w akwarystyce to z 5-6 lat więc nie jestem tak obeznany w temacie rozmnażania ja porostu ziołem ten sposób i myślałem że jest popularny i często używany a przede wszystkim dobry dla ryb a teraz już wiem że ten pomysł jest jakiś chory i jest kompletną porażką mogę to stwierdzić po waszych opiniach i opiniach kolegów z innego forum . Jest mi wstyd że zareklamowałem taką chałę . :? :? :? :?
Siwy1973 Opublikowano 2 Czerwca 2009 #24 Opublikowano 2 Czerwca 2009 ...dobra niewazne , najwazniejsze ze chcesz sie uczyc ,...bo sa hodowcy i pasjonaci sam zdecydujesz kim chcesz zostac pozdrawiam i milej przygody z Malawi
koteczek555 Opublikowano 2 Czerwca 2009 #25 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Tyle dobrze, że z tego zrezygnowałeś.
mikołaj. Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor #26 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Chodziło mi wtedy oto żeby poznać jaka jest opinia tego sposobu a teraz pytam kiedy mam odłowić samicę po złożeniu ikry .
koteczek555 Opublikowano 2 Czerwca 2009 #27 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Hehe one nie składają ikry . Z ogólnego do kotnika wyłów jak najpóźniej, żeby najkrócej była poza akwa. A jak już wypuści młode to jak najszybciej z powrotem do głównego
mikołaj. Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor #28 Opublikowano 2 Czerwca 2009 A co biorą do pyska jajka nie jajka to kura składa a ryby ikrę a pyszczaki biorą ją do pyska . DZIĘKI ZA ODPOWIEDZI . POZDRAWIAM .
koteczek555 Opublikowano 2 Czerwca 2009 #29 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Biorą do pyska tak, ale jej nie składają
mikołaj. Opublikowano 2 Czerwca 2009 Autor #30 Opublikowano 2 Czerwca 2009 Jest tak najpierw samic składa a potem szybko bierze do pyska bo jak to inaczej nazwać wydalaniem z siebie ikry .
Rekomendowane odpowiedzi