Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Mam prozbe czy mozecie mi polecic jak i czym karmic moje pysie akwarium mam od niedawna 240l. i jak narazie karmie je tylko Tropical Supervit co moge jeszcze dorzucic aby ładnie rosly mialy ładną barwe i oczywiscie były zdrowe.

Opublikowano

Akwarium,osprzed,ryby itp. zdałem sie na pana w zoolobicznym teraz wiem ze to był bład. Pan dobrał mi ryby a ja teraz nie mam pojecia jak sie nazywaja.

Opublikowano

To źle, najlepiej je oddaj z powrotem i kup poprawną obsadę. Nie wiedząc jakie to ryby nie wiemy nawet czy są roślinożerne, mięsożerne czy wszystkożerne. Dlatego nie pomożemy Ci z doborem pokarmów. Pewnie nawet będziesz tam miał ładną mieszankę źle dobranych znając "panów z zoologicznego" :evil:

Opublikowano
To źle, najlepiej je oddaj z powrotem i kup poprawną obsadę................" :evil:

To dość mocne ale nie pozbawione sensu posunięcie.Ale może warto trochę poeksperymentować , może właśnie taki "ślepy traf " da ci większą satysfakcję z hobby niż powielanie uznanych technik.Ja, chociaż nie jestem ekspertem w ten dziedzinie, proponowałbym pokarm: spiruline Tropicala, Astacolor Tropicala(wiem ,wiem dla paletek ale pysie nie wykitują;)) oraz własna mrożonkę typu malawi mix o których dużo na tym forum. Na pewno z głodu nie padną. Daj znać co zrobiłeś i jak się sprawdziło.