YankeS Opublikowano 24 Lipca 2009 #21 Opublikowano 24 Lipca 2009 Podczepię się do tematu Czy piaskowiec o takim kolorze mogę wsadzić do akwa ? Bo wyczytałem, że skały o m.in. czerwonym kolorze zawierają niebezpieczne związki miedzi. Ale chyba nie piaskowiec ? Z tego co wiem jest też piaskowiec czerwony i chyba go posiadam ? Ale wolę się upewnić.
RobIsoni Opublikowano 25 Lipca 2009 #22 Opublikowano 25 Lipca 2009 Potraktuj to kwasem solnym jesli bedzie reagowac(pienic sie) to znaczy ze jest to wapien
YankeS Opublikowano 25 Lipca 2009 #23 Opublikowano 25 Lipca 2009 Ale wapien sie nadaje ? Poza tym to jest piaskowiec, tylko zdziwil mnie jego kolor. Lezal dosyc dlugo na podworku, zostal wyczyszony i wygotowany.
slawek gorol Opublikowano 25 Lipca 2009 #24 Opublikowano 25 Lipca 2009 kurcze, ludzie a wy nie macie szukajki ? wystarczy wpisac "Wapien" lub "piaskowiec" i wyskakuje N tematow. zarowno wapieni jak i piaskowcow jest multow rodzajow, kazdy wyglada inaczej... maja barwe od jasnej do bardzo ciemnych, niektore nawet latwo pomylic z serpentynitem... blagam..jest opcja SZUKAJ.
YankeS Opublikowano 25 Lipca 2009 #26 Opublikowano 25 Lipca 2009 Wiem co to jest opcja szukaj i korzystam z niej bardzo czesto, ale forum jest po to zeby pytac tym bardziej, ze robie to w odpowiednim temacie, wrzucilem fotki i pytalem kontkretnie o moje kamole. Pozdrawiam.
mutra Opublikowano 25 Lipca 2009 #27 Opublikowano 25 Lipca 2009 Potraktuj to kwasem solnym jesli bedzie reagowac(pienic sie) to znaczy ze jest to wapien bedzie to znaczyć tylko tyle że się pieni w kontakcie z kwasem. Poza wapieniami tę właściwość posiada całkiem sporo skał. Yankes: tak, Twoje skały są OK, wsadzaj do baniaka i zalewaj. EOT
Rekomendowane odpowiedzi