Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podczepię się do tematu :)

Czy piaskowiec o takim kolorze mogę wsadzić do akwa ? 4.jpg

Bo wyczytałem, że skały o m.in. czerwonym kolorze zawierają niebezpieczne związki miedzi.

Ale chyba nie piaskowiec ? Z tego co wiem jest też piaskowiec czerwony i chyba go posiadam ? Ale wolę się upewnić.

Opublikowano

Ale wapien sie nadaje ?

Poza tym to jest piaskowiec, tylko zdziwil mnie jego kolor. Lezal dosyc dlugo na podworku, zostal wyczyszony i wygotowany.

Opublikowano

kurcze, ludzie a wy nie macie szukajki ? wystarczy wpisac "Wapien" lub "piaskowiec" i wyskakuje N tematow.

zarowno wapieni jak i piaskowcow jest multow rodzajow, kazdy wyglada inaczej... maja barwe od jasnej do bardzo ciemnych, niektore nawet latwo pomylic z serpentynitem...

blagam..jest opcja SZUKAJ.

Opublikowano

Wiem co to jest opcja szukaj i korzystam z niej bardzo czesto, ale forum jest po to zeby pytac tym bardziej, ze robie to w odpowiednim temacie, wrzucilem fotki i pytalem kontkretnie o moje kamole. Pozdrawiam.

Opublikowano
Potraktuj to kwasem solnym jesli bedzie reagowac(pienic sie) to znaczy ze jest to wapien

bedzie to znaczyć tylko tyle że się pieni w kontakcie z kwasem. Poza wapieniami tę właściwość posiada całkiem sporo skał.

Yankes: tak, Twoje skały są OK, wsadzaj do baniaka i zalewaj. EOT