Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystko będzie kupowane u malawiana w Trzebinii. Raczej nie jestem na tyle doświadczony, aby zauważyć czy kupuję "oryginały" czy "podróbki".

Opublikowano

Hmmm ... membe deep w ogóle jest jakieś nie pewne te na fotach z ostatniego wypustu na naszym rynku mają pasy na fotach z bajora pasów praktycznie nie widać ... zwróciła na to uwagę Mjunszain i trudno się z tym nie zgodzić. Dla mnie cały polski zasób jest lekko niepewny.

Opublikowano

Pytałem o membe deep i rodzice żadnych pionowych pasów nie mają i na pewno nie jest to żaden mix z saulosi coral, według sprzedawcy, więc jeżeli ktoś jest zainteresowany u malawiana można je dostać.

Ja sam ciągle zastanawiam się i nie mogę zdecydować. Wolałbym jednak demasoni a do nich albo estherae red-blue bądź hongi. Ostatecznie, które z tych gatunków będzie lepszy? Nie chce mieć nieustannych bijatyk w akwarium, które będą wykańczały ryby jedna po drugiej.

Opublikowano

Wg sprzedawcy :mrgreen: ... no dobra już nie komentuje ;).

Lepiej hongi co powyżej słusznie ci doradzano. Silniejsza ryby z dużym temperamentem rozgoni ci trochę łobuzy, spokojniejsza będzie działała na zasadzie a niech się zabijają co mi tam ;)

Opublikowano

Widzę, że szykuje się taka obsada jak u mnie :) Tyle, że ja jeszcze nie mam membe, bo nigdzie nie ma "bezpaskowych". Dorastają w bielsku i za jakieś 2 miesiące już powinny być u mnie - teraz mają 2 cm :)

EDIT: A co do rodziców, mojej poprzedniej obsady też podobno byli ładni rodzice... heh