Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym w komorze sumpa umieścić ceramikę w woreczkach lub pojemnikach.

Aktualnie keramzyt w komorze zajmie przestrzeń 15x36x29. Sama komora jest znacznie większa. Przepływ sumpa boczny. Teraz mam jeden duży 15l worek i tam jest wszystko. Oczywiście nie jest to wygodne do czyszczenia. Wydaje się że najlepsze byłyby długie woreczki. takich np 10 woreczków postawionych pionowo łatwo można by pojedyńczo wyjmować i czyścić. Znalazłem coś takiego: http://primazoo.pl/product-pol-3091-Filtus-torebka-nr-4-na-wklad-do-filtra-19x29-cm.html. Tyle że musiałbym kupić ich pewnie z 10 + koszt przesyłki - to trochę kasy wyjdzie. Pewnie tyle co ceramika która w nich by była. Zastanawiałem się nad damskimi skarptekami z lycry (chyba?) z biedronki. Żona mówi, że są tańsze niż te worki. Szukałem też plastikowych pojemników, ale nic ciekawego nie znalazłem. Może ktoś ma pomysł z czego można by tanio zrobić takie woreczki?

Opublikowano

możesz też użyć worków do prania delikatnych rzeczy (z plastikowymi zamkami) mają sporą pojemność . Woreczek na wkłady który pokazujesz w linku da się kupić taniej - ja płaciłem bodajże 3,5

Opublikowano

sera swoje produkty (np absorbenty, ceramike) sprzedaje z woreczkami od razu... moze ktos ma na zbyciu... mozesz sie zainteresowac...

Opublikowano

A czy biocermikę przed włożeniem do filtra należy przepłukać czy też nie ma to sensu? Trochę pyli.