eremita Opublikowano 28 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 wiec tak zmieniam obsadę ze starej zostawiam red redy 3+5 czy mogę dołożyć coś takiego 20-demasoni żeby sie dobra ekipa dobrała. 10-maigano 10-??? nie wiem czego dobrze było jakież zółte chyba ze travavase mysląłem też nad msobo co możecie polecić jeszcze? oczywiście jak podrosną to redukcja.
sision Opublikowano 29 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Do Redów 20 Demasoni i jeszcze 20 innych? czy któraś z tych opcji. Bo jak wszystko na arz, to to jest przecież za dużo. Redy i Demasoni ok, były już takie propozycje i ktoś to trzymał. Zastanawiam się tylko nad pokarmem mięsnym - Demasoni jest na niego strasznie wrażliwy, a Red czasem coś musi skubnąć mięsnego...
eremita Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 ostatecznie chce miec tam z 2+6 demasoni chce wlozyc 20 zeby miec pewnosc ze bede miał z czego wybrac
sabotage Opublikowano 29 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Rowniez mysle, ze 20 demoasni sztuk to przegiecie Z demasoni ja bym zrobil tak, kupil z 10 sztuk i juz tak zostawil. Jak Ci wyrosnie nawet 5+5 to bedzie dobrze. IMO w tym przypadku mozemy zapomniec o idealnym haremie. Nie ma zasady, mi spokojnie udalo sie utrzymac przez 3 lata bodajze 4+5 i to bez wiekszych afer. Czym mniejszy zbiornik tym wiecej demasoni bym dal. Co do cyaneorhabdosa, moze byc aczkolwiek, jesli celujesz chocby w demasoni + maingano + msobo , to moze zrobic sie zbyt monotonnie. Same niebiesko granatowe w paski i plamy Ja osobiscie zamiast maingano dalbym hongi i do tego dolozylbym wlasnie trewavasae. Jesli mialbym cos polecic, to: -Ps.demasoni (top1 mbuna:D) -L.trewavasae -M.red-red -L. hongi (srt czy orgi:)) (top2 mbuna;d) Dieta OK, nie powinno byc tu gatunku jakos wybitnie zdominowanego, kolorowo jest, da rade. EDIT: Pomysl jeszcze nad fuelleborni (katale, ob), nie wiem, czy nie beda za wielkie i na pewno zdominuja zbiornik , ale moze warto?
Rekomendowane odpowiedzi