yaro Opublikowano 26 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 W związku z tym, że nie mam pojęcia o non mbuna pytanie moje dotyczy czy w akwarium 200x60x60 mogą znaleźć się takie ryby: Ps. acei Scieanochromis fryeri Copadichromis borylei kadango Otopharynx lithobates Aulonocara baenschi benga
harisimi Opublikowano 26 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 26 Kwietnia 2009 W sumie jest OK choć zamiast acei lepiej byłoby dać jakiegoś mięsożerce z mbuniaków. Wszystkie ryby się zmieszczą i będzie im dobrze
danielj Opublikowano 28 Kwietnia 2009 #3 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Yaro , w takim baniaczku ja dałbym: Copadichromis trewavasae, Aulonocara Steveni Hongi , Scieanochromis fryeri lub Ahli(jeśli zdobędziesz ) Protomelas Steveni Taiwan Reef Obsada , na niebiesko , żółto , ale jakże piękna(przynajmniej dla mnie )
yaro Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor #4 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 ale jakże piękna(przynajmniej dla mnie ) noooo ale o gustach się nie dyskutuje a co powiecie, że zamiast acei byłby Nimbochromis livingstoni?? a reszta jak z mojego pierwszego postu??
harisimi Opublikowano 28 Kwietnia 2009 #5 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 IMHO za mocna ryba do pozostałych ... w sumie nie jest nadmiernie agresywna ale jak już przyłoży to porządnie :shock: ... może być OK ale może też nastąpić katastrofa, szczególnie w czasie tarła ... nie jest to nie wykonalne ale obarczone ryzykiem a czasu sie nie cofnie a strata dorosłego samca np Aulonki zaboooooooollllllllllllllliiiiiiiiiii
yaro Opublikowano 28 Kwietnia 2009 Autor #6 Opublikowano 28 Kwietnia 2009 zaboooooooollllllllllllllliiiiiiiiiii to mnie przekonało zamiast acei więc będzie yelowek F1 Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi