Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No widzisz,gdyby pulpican był afrą,nie zadawałbym pytania.A jeśli się mylę,to na www.malawi.pl napewno są osobno sklasyfikowane. A różnica jest wielka (dla mnie) bo muszę dokupić rybki do obsady. I co teraz zrobić??bo znów zdania są podzielone... :(

Opublikowano

Z tego co ja wiem to ta afra którą masz (ta odmiana) jest nazywana pulpican :!: :wink: więc kupuj pulpicany,lub poprostu "afry" ta odmiana jest najczęściej spotykana w sklepach.Tak jak pisałem uważam że to jest to samo ale jeśli ktoś wie lepiej to niech sie wypowie.... :wink:

Pozatym afry mają wiele odmian takich jak cobwe,likoma i myślę że pulpican to właśnie odmiana tej afry.

• 4 lata później...
Opublikowano

w bazie ryb na malawi.pl nie ma żadnego z gatunków jakie proponujecie. więc wreszcie co to za ryba. czy nazewnictwo ryb z malawi to w większości chybił trafił bo tyle tego jest że każdy ma inny typ.

po kilku wątkach zauważyłem że forumowicze podają nazwy które nawet nie istnieją w bazie .

Opublikowano

Odpowiadasz na post z przed 4 lat :wink:

Nazewnictwo i podział ryb z Malawi cały czas ewoluuje (zobacz choćby artykuł Ada w ostatnim nr. "Magazynie Akwarium".

"Aktualna" nazwa tej ryby to Metriaclima pulpican :)