mariope Opublikowano 23 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 Witam mam pytanie odnosnie PsTropheusa Saulosi ponieważ posiadam od roku saulosi ale ostatni zakup wydaje mi sie ze jest inny poniewaz widać pręgi czarne ale wzdłuż czy jest to inny gatunek ? jest to młoda ryba powoli ubarwia sie czyli płetwy zaczynają nabierać kolorów widać pręgi lecz jest jeszcze żółta pozdrawiam hej
yaro Opublikowano 23 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 23 Kwietnia 2009 a jaki ma kształt ciała/ podobny czy inny? pomogło by zdjęcie duże prawdopodobieństwo że to jakiś bastardzik.
mariope Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 http://www.youtube.com/watch?v=JBB6ewORZUc chodzi o to że zachowuje sie bardzo nerwowo w stosunku do innych jedna z samic inkubuje i nie daje jej spokoju mam pewne obawy dlatego pytam o gatunek moze jest jakis podobny pozdrawiam mariope
yaro Opublikowano 24 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 poczekaj jeszcze troszkę, ale coś słabo mi to wygląda.
moglaj7 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 #5 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Witam ta twoja rybka wygląda bardziej jak młody "melanochromis johannii" niż jak młody saulosi, one maja poprzeczne pręgi. Ale to tylko moje domysły. Pozdrawiam.
mariope Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Autor #6 Opublikowano 25 Kwietnia 2009 Witam ta twoja rybka wygląda bardziej jak młody "melanochromis johannii" niż jak młody saulosi, one maja poprzeczne pręgi. Ale to tylko moje domysły przejrzałem tą rybkę co napisał moglaj7 i pasuje do zachowania choć może to być jeszcze pyszczak złocisty. Co mogę teraz zrobic żeby mojej suczki saulosi która inkubuje nie zdesperował? czyżby sie go pozbyć ?
Rekomendowane odpowiedzi