Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

poza bakteriami kluczowe są też takie stwory... które albo się znajdują albo zaszczepiamy w naszych baniakach/filtrach

mam nadzieję takie niebawem zaszczepić i u mnie, z wody z bezrybnego dzikiego zbiornika... poczekam aż się cieplej zrobi... coby się wylęgło - zresztą i tak musi mi się tam pasza wykluć :P

niestety merytorycznie do dyskusji nie czuję się gotowy... poza stwierdzeniem że nigdy jeszcze w baniaku żadnej ceramiki nie miałem (a już szczególnie specjalistycznej)...

jedynie alternatywy :wink:

nie widzę też kompletnie potrzeby jej stosowania, skoro mi zwykle biologia chodziła na innych substratach

Opublikowano
niestety merytorycznie do dyskusji nie czuję się gotowy... poza stwierdzeniem że nigdy jeszcze w baniaku żadnej ceramiki nie miałem (a już szczególnie specjalistycznej)...

jedynie alternatywy :wink:

nie widzę też kompletnie potrzeby jej stosowania, skoro mi zwykle biologia chodziła na innych substratach

Ale nigdy nie miałeś też też kubełka ? Do sumpów i innych wynalazków można różne rzeczy powkładać, kubełkowcy mają miejsca nie za wiele zazwyczaj.

Poza tym, żeby dobrze ocenić filtracje/substrat musiałaby pochodzić dłużej w "nieruszanym" akwa z dorosłą obsadą :wink:

Jak narazie najbardziej skłaniam się w kierunku Nurosława, raczej ze względu na to, że mi pasuje to co pisze. Trzeba będzie potestować to "Wash n' Go 2 in 1" :)

Opublikowano

Teraz jak będę czyścił kubełek to też zabaczę co tam siędzi i będą foty.

Taki sprzęt to powinien być w każdym domu.

Córka jest zachwycona i co najważniejszu u naszego psa jak był mały co jakiś czas trzepał głową jak wzieliśmy wymaz z ucha okazało się że ma świerzba.

Opublikowano

sorry nie wiedziałem że trza być zarejestrowanym....

są zdjęcia i filmy z wyłowionych przez Rafała z pawiooke.pl stworów które znalazł w sumpie (w powiększeniach do 800x w dobrej jakości)...

w sumie chyba warto się zarejestrować dla tych filmów... oczy wychodzą ile tego tam żyje

zamieścić nie zamieszczę bez zgody... :?