Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Coś ty mi wkładsz czego nie powiedziałem, wegiel to tylko przykład,nie rozwodze sie nad nim.

Wymiana ceramiki? To nie mój pomysł, to logiczne moim zdaniem zwazywszy śmieci w wodzie,ale to wiem z rozmów tu na forum.

Sam tego nigdy nie użyuwałem i uzywac nie mam zamiaru.

Piszesz że każdy prefiltr będzie dobry? No sorry...a co to znaczy "każdy", jaki niby? Z czego? Dowolny ? :D

I prosze nie uzywaj argumentu "piszesz o czymś o czym nie masz pojęcia" i kwitujesz to jeszcze "szacun".

Kończe temat, nie zamierzam sie "przepychac" skoro nie mam pojęcia.

Opublikowano

Drak nie wal focha na chłopaków bo oni i reszta nie są po to aby komuś kłody pod nogi rzucać ale po to by uświadomić Tobie i wielu innym forumowiczom ze nie zawsze musi być tak jak podają producenci na opakowaniach produktów. a teraz bardzo prosty przykład: TURBO FILTER 1100L AQUAEL według wskazań producenta nadaje się do akwa 200 - 400l. wszadziłbys taki filtr do akwa np 375l? Tak samo jest z ceramiką. ja wymieniam co ok 1,5 roku i wszystko jest ok. nie widze wiec potrzeby by robić to co 6 msc.

Opublikowano

Panowie, mimo, ze cham ze mnie pierwszej wody to bez sensu wieszac na sobie psy.

Temat mozemy zalozyc sobie osobny i tam sie rozwodzic nad wyzszascia racji mojszej nad Twojsza(mimo ze moja jest najlepsza ze wzgledu, ze jest moja :D).

Zapraszam do "dyskaszyn" kazdego, kto ma swoje racje do nowego tematu -> TU

Opublikowano

nie wypłynie, ale wszystko co masz w filtrze zacznie ulegać procesowi gnilnemu i po jakimś czasiee wooda w filtrze zamieni się w truciznę

Opublikowano

Nie da się.

Nie ma przepływu to nie ma tlenu.

W ciągu godziny ...paru godzin... zacznie sie rozkład - końcowym jego procesem będzie między innymi siarkowodór i to poczujesz.

Jeśli na dłużej chcesz wyłączyć to w ogóle go odłącz od instalacji i zlej wodę, odstaw.

Złoże będzie nadal aktywne w obecności tlenu atmosferycznego i wilgoci, chyba że wyschnie.