piotrex12 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #1 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Moja samica labeotropheus trewavasae od dwuch dni inkubuje młode . Temperatura w akwa wynosi 26-27 stopni. jak długo potrwa, zanim młode będą w pełni samodzielnie (podobno tydzień, ale różnie mówią więdz pytam) :?:
czester_ Opublikowano 17 Kwietnia 2009 #2 Opublikowano 17 Kwietnia 2009 Od 16 do 35 dni albo i więcej.
piotrex12 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor #3 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a kiedy zacznie je wypuszczac?
sision Opublikowano 18 Kwietnia 2009 #4 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Właśnie wtedy Jeżeli inkubacja przebiegać będzie bez większych zakłóceń (albo nie jest to pierwsza inkubacja tej samicy) to najczęściej młode wypuszczane są po 20-21 dniach (mniej więcej).
piotrex12 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Autor #5 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 a, przepraszam, ale różne wersje słyszałem, i troche mnie zmyliło, ale skoro tak to ok
jaro_ Opublikowano 30 Czerwca 2009 #6 Opublikowano 30 Czerwca 2009 ja od 2 tygodni jestem posiadaczem mlodych trewavasae, 5szt. lecz niestety wszystkie samce, bo z tego co zauwazylem to mlode trewavasae tuż po narodzinach mozna rozpoznac po kolorze, poprzednim razem narodzila sie tylko jedna rybka i byla od razu pomaranczowo-rozowa, wiec mysle ze trewavasae rodza sie tak ze mozna je rozpoznac... a moze sie myle?? podpowiedzcie<prosi>
Neno Opublikowano 1 Lipca 2009 #7 Opublikowano 1 Lipca 2009 Ja mam od 3 tyg i na oko układ 50/50 Przyszły na świat tego samego dnia co demasoni , Maylandia OB , Yelow i Aulonocara . Czyzby 3tyg temu prądu nie było ? A tak na powaznie to inetersujace są przyrosty Labeotropheusów - po 3 tyg są 2x takie jak reszta załogi
Rekomendowane odpowiedzi